...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

גלילות חצילים במילוי בשר + שלבי ההכנה ו--- פלפלית   30/4/2010 11:49

מקור עצמי

בתמונה המנה בהגשה
בהמשך תמונות של שלבי ההכנה

המצרכים - כפי שהכנתי - *** נתון לשינויים לפי טעם אישי

2 חצילי בלאדי - גדולים
פרוסים לפרוסות אורך בעובי של 1 ס"מ
להמליח ולהשאיר במסננת עם כלי לקליטת נוזלים - ללילה - במקרר
בימים קרירים אפשר להשאיר על השיש.

חצי קילו תערובת בשר טחון + 250 גרם מחית פרסה טחונה
[לשמור בצד 1 כוס מנוזלי הבישול של הפרסה - לא חובה]
1 ביצה
כרבע כוס פירורי לחם
ירק קצוץ [שמתי פטר' וכוסברה]
מלח ופלפל לבן

תערובת, מצע לפיזור על התבנית
2 בצלים גדולים, פטרו' קצוצה ופלפל אדום מתוק, גרוס גס.
שיני שום פרוסות
אני שמתי שיניים מראש שום שלם - אבל אם וכמה.... נתון לשיקולי טעם אישיים/או, איך שאוהבים.

לפיזו מלמעלה .... עגבניות מיני. [אופ' פרוסות עגבניה סטנדרטית]

חומרי ציפוי
קמח
ביצה/ים בלולה עם פטר' קצוצה ומעט מלח [בהתאם לכמות הגלילות].

מחבת עמוקה [השתמשתי בווק]
שמן לטיגון/הזהבה

מבשלים את הפרסה במים מומלחים, מנקזים את הנוזלים,
טוחנים את הפרסה מצננים ומוסיפים לבשר הטחון.

מנגבים במגבת נייר, את פרוסות החציל
מניחים מתערובת הבשר, ומגלגלים [כמות המילוי בהתאם ללגודל פרוסת החציל. כדאי לעשות גילגול ועוד קצת, כדי לשמור שהמלוי לא יברח]

מצפים בקמח ומנערים עודפים
טובלים בביצה בלולה
מטגנים בשמן חם, תוך גלגול הגלילה מכל צדדיה, לקבלת צבע שזוף.
הטיגון צריך להיות מהיר, רק כדי לאטום את הגלילה.
להתחיל את הטיגון בצד המחבר, ז"א להניח את הגלילה לטיגון במגע עם השמן , בצד של קצה הגילגול.
זה ישמור על צורת הגלילה וימנע את פתיחתה.

מסדרים את הגלילות השזופות על המצע שבתבנית,
יוצקים את נוזלי בישול הפרסה / או 1 כוס מרק צח
מפזרים למעלה בין הגלילות עגבניות מיני/או פרוסות עגבניה
מכסים היטב.

מעבירים לאפיה/בישול בתנור בחום של 160 מעלות למשך שעה וחצי.

ניתן להגיש עם רוטב טחינה חם וצנוברים.


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
גלילות חצילים במילוי בשר + שלבי ההכנה ו--- פלפלית   « הודעה נוכחית30/4/2010 11:49

מקור עצמי

בתמונה המנה בהגשה
בהמשך תמונות של שלבי ההכנה

המצרכים - כפי שהכנתי - *** נתון לשינויים לפי טעם אישי

2 חצילי בלאדי - גדולים
פרוסים לפרוסות אורך בעובי של 1 ס"מ
להמליח ולהשאיר במסננת עם כלי לקליטת נוזלים - ללילה - במקרר
בימים קרירים אפשר להשאיר על השיש.

חצי קילו תערובת בשר טחון + 250 גרם מחית פרסה טחונה
[לשמור בצד 1 כוס מנוזלי הבישול של הפרסה - לא חובה]
1 ביצה
כרבע כוס פירורי לחם
ירק קצוץ [שמתי פטר' וכוסברה]
מלח ופלפל לבן

תערובת, מצע לפיזור על התבנית
2 בצלים גדולים, פטרו' קצוצה ופלפל אדום מתוק, גרוס גס.
שיני שום פרוסות
אני שמתי שיניים מראש שום שלם - אבל אם וכמה.... נתון לשיקולי טעם אישיים/או, איך שאוהבים.

לפיזו מלמעלה .... עגבניות מיני. [אופ' פרוסות עגבניה סטנדרטית]

חומרי ציפוי
קמח
ביצה/ים בלולה עם פטר' קצוצה ומעט מלח [בהתאם לכמות הגלילות].

מחבת עמוקה [השתמשתי בווק]
שמן לטיגון/הזהבה

מבשלים את הפרסה במים מומלחים, מנקזים את הנוזלים,
טוחנים את הפרסה מצננים ומוסיפים לבשר הטחון.

מנגבים במגבת נייר, את פרוסות החציל
מניחים מתערובת הבשר, ומגלגלים [כמות המילוי בהתאם ללגודל פרוסת החציל. כדאי לעשות גילגול ועוד קצת, כדי לשמור שהמלוי לא יברח]

מצפים בקמח ומנערים עודפים
טובלים בביצה בלולה
מטגנים בשמן חם, תוך גלגול הגלילה מכל צדדיה, לקבלת צבע שזוף.
הטיגון צריך להיות מהיר, רק כדי לאטום את הגלילה.
להתחיל את הטיגון בצד המחבר, ז"א להניח את הגלילה לטיגון במגע עם השמן , בצד של קצה הגילגול.
זה ישמור על צורת הגלילה וימנע את פתיחתה.

מסדרים את הגלילות השזופות על המצע שבתבנית,
יוצקים את נוזלי בישול הפרסה / או 1 כוס מרק צח
מפזרים למעלה בין הגלילות עגבניות מיני/או פרוסות עגבניה
מכסים היטב.

מעבירים לאפיה/בישול בתנור בחום של 160 מעלות למשך שעה וחצי.

ניתן להגיש עם רוטב טחינה חם וצנוברים.


לחץ להגדלה


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
גלילות חצילים במילוי בשר - הגלילות הממולאות מצופותו--- פלפלית  
30/4/2010 11:51
גלילות חצילים במילוי בשר - ציפוי בקמח מכל הצדדיםו--- פלפלית  
30/4/2010 11:53
גלילות חצילים במילוי בשר -תחילת טיגון לאחר טבילה ו--- פלפלית  
30/4/2010 11:56
גלילות חצילים במילוי בשר - שלב סיום הטיגון - זה ו--- פלפלית  
30/4/2010 11:58
גלילות חצילים במילוי בשר - מצע הריפוד של התבניתו--- פלפלית  
30/4/2010 12:00
גלילות חצילים במילוי בשר - מסודרות בתבנית - לפניו--- פלפלית  
30/4/2010 12:02
גלילות חצילים במילוי בשר - לפני ..... מה שנכתב ו--- פלפלית  
30/4/2010 12:05
גלילות חצילים במילוי בשר - לאחר אפיה/בישול בתנורו--- פלפלית  
30/4/2010 12:06



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן