...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

שמן זית מתובל ו--- פלפלית   27/4/2010 07:15

שמן זית מתובל / מקור: עצמי

שמן זית מתובל - שיגיע למוכנות ומיצוי טעמים בעוד
כ 10 עד 14 יום.
אז - חלקו - יסונן וישמר בנפרד, וחלקו ישאר עם התיבול,
כתוספת לכל מיני, ובעיקר להימזג על קוביות גבינה מסוגים שונים.

תיבלתי ב:

1 פלפל אדום חריף [אני מייבשת - לבד, על חוט מתכת אל-חלד -
נרוסטה - שקונים בחנויות לכלי בנין].
שום פרוס מיובש, עלעלי רוזמרין - מיובש, קצת עגבניות מיובשות קצוצות,
תערובת של 4 פלפלים [מהמטחנה], מעט גרגרי פלפל שחור - שלמים,מעט פטר' יבשה
וכמה סרטים של קליפת לימון - מיובשת.
לא... לא המלחתי.

בעקרון אפשר לתבל בכל תערובת שבא לכם, חשוב להקפיד
שכל התבלינים יכוסו בשמן הזית, כדי שלא ייוצר עובש.
אני מתבלת *רק* בתבלינים יבשים.

ייבוש פלפל/ים חריפים
משחילים את הפלפלים - על חוט מתכת, עם רווח קטן בינהם,
ותולים במקום מואר ומוצל עד שהם מתייבשים לגמרי .

ייבוש סרטי קליפת לימון.
מסירים סרטים דקיקים של קליפת לימון - בעזרת קולפן ירקות - [בלי הקליפה הלבנה]
משאירים על צלחת עם מרווחים בין הסרטים, באויר הפתוח,
לאחר יום/יומיים הם מתייבשים ואפשר להשתמש בהם.

כך הוא נראה בתחילת הדרך.
את הטעם ? ......... צריך/אפשר רק לדמיין.



לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שלישי...................ו--- איה27/4/2010 04:46
שמן זית מתובל ו--- פלפלית   « הודעה נוכחית
27/4/2010 07:15
גבינת צאן כבושה ( מוקדש למרילין )ו--- שמני
27/4/2010 10:54



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן