...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עוף ממולא על מצע בצלצלי שאלוט - ו--- פלפלית   7/4/2010 11:34

המצרכים למילוי העוף

1 עוף שלם - ללא עצמות
1/2 קילו בשר טחון [בקר או בקר והודו אדום בהרכב של 50:50 ]
חצי צרור פטר' [בלי גבעולים] קצוצה דקדק
חצי צרור כוזב' [ ללא גבעולים] קצוצה דקדק
כ 2 כפות עלעלי טימין [ללא הגבעולים]
2 ביצים גודל 2
3-4 כפות [שטוחות] קמח מצה
חצי כוס שקדים טחונים דק
שליש כוס צנוברים
2-3 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
כ רבע כוס מים
מלח, פלפל לבן, פפריקה

מערבבים לתערובת אחידה את כל המצרכים
ממלאים את העוף כולל את הפולקע [המרוקנים מהעצם]
משמנים במעט שמן את העוף ומתבלים גם אותו.

סוגרים את כל הפתחים בתפירה/הידוק עם קיסמי עץ
קושרים את העוף ומניחים על מצע בצלצלי השאלוט

למצע
2 חב' בצלצלי שאלוט קלופים. לשמור שישארו שלמים ככל שניתן
1 כף שמן
תבלינים

משמנים את הבצלים, מתבלים ומפזרים בתבנית האפיה

על מצע הבצלים מניחים את העוף.

משאירים לילה / או כמה שעות במקרר, מכוסה לספיגת טעמים.

הבישול / צליה / אפיה

משחימים את העוף, משני צדדיו בחום עליון/גריל.

מכוונים את התנור לחום עליון ותחתון
מכסים בכסוי הדוק, ואופים/מבשלים שעה וחצי - שעתיים
בחום של 150 מעלות.
אין צורך להוסיף נוזלים - העוף מקבל נוזלים מהבצלצלים.

לא לפרוס את העוף - מייד בהוצאתו מהתנור.
יש להמתין שיתקרר קצת ויתמצק.

בתמונה הראשונה, העוף המוכן - בבשלב הפריסה למנות.


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
עוף ממולא על מצע בצלצלי שאלוט - ו--- פלפלית   « הודעה נוכחית7/4/2010 11:34

המצרכים למילוי העוף

1 עוף שלם - ללא עצמות
1/2 קילו בשר טחון [בקר או בקר והודו אדום בהרכב של 50:50 ]
חצי צרור פטר' [בלי גבעולים] קצוצה דקדק
חצי צרור כוזב' [ ללא גבעולים] קצוצה דקדק
כ 2 כפות עלעלי טימין [ללא הגבעולים]
2 ביצים גודל 2
3-4 כפות [שטוחות] קמח מצה
חצי כוס שקדים טחונים דק
שליש כוס צנוברים
2-3 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
כ רבע כוס מים
מלח, פלפל לבן, פפריקה

מערבבים לתערובת אחידה את כל המצרכים
ממלאים את העוף כולל את הפולקע [המרוקנים מהעצם]
משמנים במעט שמן את העוף ומתבלים גם אותו.

סוגרים את כל הפתחים בתפירה/הידוק עם קיסמי עץ
קושרים את העוף ומניחים על מצע בצלצלי השאלוט

למצע
2 חב' בצלצלי שאלוט קלופים. לשמור שישארו שלמים ככל שניתן
1 כף שמן
תבלינים

משמנים את הבצלים, מתבלים ומפזרים בתבנית האפיה

על מצע הבצלים מניחים את העוף.

משאירים לילה / או כמה שעות במקרר, מכוסה לספיגת טעמים.

הבישול / צליה / אפיה

משחימים את העוף, משני צדדיו בחום עליון/גריל.

מכוונים את התנור לחום עליון ותחתון
מכסים בכסוי הדוק, ואופים/מבשלים שעה וחצי - שעתיים
בחום של 150 מעלות.
אין צורך להוסיף נוזלים - העוף מקבל נוזלים מהבצלצלים.

לא לפרוס את העוף - מייד בהוצאתו מהתנור.
יש להמתין שיתקרר קצת ויתמצק.

בתמונה הראשונה, העוף המוכן - בבשלב הפריסה למנות.


לחץ להגדלה


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
עוף ממולא על מצע בצלצלי שאלוט - שלב הוצאתו מהתנורו--- פלפלית  
7/4/2010 11:36
הערה חשובה - זמני אפית/בישול העוף מותניםו--- פלפלית
7/4/2010 11:55
עוף ממולא על מצע בצלצלי שאלוט - לפני פירוק הקשירותו--- פלפלית  
7/4/2010 11:38
עוף ממולא על מצע בצלצלי שאלוט - מוכן להכנס להשחמה ו--- פלפלית  
7/4/2010 11:40
עוף ממולא על מצע בצלצלי שאלוט - עוד זוית של העוף ו--- פלפלית  
7/4/2010 11:42



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן