...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

טראפלס שוקולד ו--- פלפלית   22/3/2010 10:45

טראפלס שוקולד
מתכון של: אסטלה מוסקוביץ', מתוך "מדריך האפייה"

בכוכביות שבתחתית ההודעה - שנויים קלים שלי - פלפלית
- הטראפלס המוכנים, עוברים להקפאה.
- מהכמות המצוינת במתכון - יצאו כ 40 טראפלס.

המצרכים
300 גר' שוקולד מריר (56% מוצקי קקאו)
200 גר' שמנת מתוקה
25 גר' ברנדי שקדים או אגוזים משובח

לציפוי:
200 גר' ג'יאנדויה (מחית אגוזים עם שוקולד מריר)

אופן ההכנה:
בסיר קטן שמים שמנת וחמאה ומביאים לרתיחה. מורידים מהאש. מוסיפים שוקולדים ומערבבים עד שהשוקולדים נמסים. מוסיפים ויסקי ומערבבים. מצננים מעט את הגנאש שיצרנו.

כאן נפתחות 2 אפשרויות (ריבועים/עיגולים):

*** שיטת הריבועים החמודים - השיטה הקלה. יוצקים את הגנאש לתבנית מרופדת בניילון נצמד ומקפיאים. שמים לב שגודל התבנית יתן את גודל/גובה הטראפל הרצוי (ולא משטח דק/עבה מדי של הגנאש). כאשר הגנאש התייצב (קפא), להפוך על קרש חיתוך ולחתוך לריבועים. לחיתוך קל, כדאי לטבול את הסכין בכוס מים רותחים.
*** שיטת העיגולים או חצאי עיגולים. מקפיאים את הגנאש בסיר/בקערה. כאשר הגנאש התייצב (קפא), אפשר לגלגל עם הידיים או להוציא מהתערובת הקפואה עם כף פריזיאן קטנה.

כל צורה שלא תהיה, ריבועים או עיגולים, אני מכניסה לקופסה עם קקאו, מכסה היטב ומנערת כדי שכל הטראפלס יצופו בקקאו. בחזרה למקפיא.

זהו, הטראפלס מוכנים!

*** השתמשתי בשוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
- הוספתי לתערובת השוקולד,
- מעט ליקר תפוזים
- הוספתי 2 כפות גרד תפוז
- ציפיתי את הטראפלס, באבקת שוקו - ממותקת - של גודייבה
- התערובת לא עברה להקפאה - השארתי למיצוק במקרר- עם כיסוי -
למשך כ 4 שעות.
- את התערובת הממוצקת, גילגלתי ל 2 נקניקים על משטח שעליו
פוזרה א. השוקו, בנדיבות.
- לאחר פריסת היחידות - למעין מטבעות - הידקתי את הצדדים על
אבקת השוקו - לציפוי.
- הטראפלס - נארזו והועברו להקפאה.



לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שני.....................ו--- איה22/3/2010 03:32
חפף - הסופגניות של פסח ו--- איה
22/3/2010 04:19
חזרת חריפה בשני צבעיםו--- איה
22/3/2010 04:23
עוגת גזר, אגוזים ותבלינים ו--- איה
22/3/2010 04:26
טראפלס שוקולד ו--- פלפלית   « הודעה נוכחית
22/3/2010 10:45
טראפלס שוקולד - יצירת "נקניקים" תוך ציפוי ו--- פלפלית  
22/3/2010 10:47
טראפלס שוקולד - ציפוי חתך עליון ותחתון ו--- פלפלית  
22/3/2010 10:50



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן