...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

פיתות שבת חידאניות/ המטבח התימני-..........ו--- איה ו.   30/1/2010 16:13

סו לארקי/ המטבח התימני

פיתות שבת חידאניות

הערות איה ו.:
הכפלתי כמויות והתקבלו 17 פיתות.
השתמשתי בשמרים יבשים.
לשתי במיקסר ולא ידנית.
הוספתי חופן קצח.
חיממתי תנור ל 300 מעלות,
מיקמתי את התבנית עם הפיתות גבוה סמוך לחום העליון.
תוך 4-3 דקות הפיתות היו מוכנות.
עבדתי עם שתי תבניות תנור במקביל כך שהאפייה היתה מהירה מאוד.
את הפיתות המוכנות עטפתי במגבת עבה.
בצק מדהים!



חומרים ל6 פיתות:
15 גרם שמרים טריים או כף שמרים יבשים
3/4 1 כוסות מים חמימים
1/2 כפית כורכום
4 כוסות קמח מנופה
1/4 1 כפית מלח
1/2 כף סוכר
1/3 כוס שמן

תבנית תנור

הכנה:
ללוש את כל החומרים במיקסר בערך 10 דקות-
או לחילופין לישה ידנית עד קבלת בצק רך וגמיש.

(אם משתמשים בשמרים טריים-
יש לערבבם קודם לכן בקערית עם מעט מים חמימים ,
לערבב לחוד חומרים יבשים
ואז להוסיף ליבשים :שמן , שמרים מומסים ומים ולערבב לקבלת בצק.)

לכסות הבצק ולהשהות לתפיחה עד הכפלת נפח. בערך שעתיים (אצלי לקח פחות משעה).

לחמם תנור לחום הגבוה ביותר, לפחות 250 מעלות ל- 20 דקות.
להשאיר תבניות התנור בתוכו, שיתחממו גם הן.

לשטח את הבצק המוכן לחלק ל 6 כדורים.

להוציא תבנית תנור, לפרוס עליה נייר אפייה ובעזרת ידיים רטובות להניח כדור בצק על התבנית. וליצור עיגול בקוטר 12 ס"מ. להכין כך את כל 6 הכדורים. מרחק 3 ס"מ בינהים.
לאפות 7 דקות.


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שבת.....................ו--- איה30/1/2010 08:06
קובנה שושנים זריזה......ו--- איה ו.  
30/1/2010 11:09
- קובנה תופחת...........ו--- איה ו.  
30/1/2010 11:10
- ביס קובנה..........ו--- איה ו.  
30/1/2010 11:10
- ואחרונה חביבה.........ו--- איה ו.  
30/1/2010 11:11
פיתות שבת חידאניות/ המטבח התימני-..........ו--- איה ו.   « הודעה נוכחית
30/1/2010 16:13
-....בצק-.........ו--- איה ו.  
30/1/2010 16:14
-........שלב 2-.....ו--- איה ו.  
30/1/2010 16:14
-.....שלב 3-.........ו--- איה ו.  
30/1/2010 16:15
-...הפיתות מוכנות, רכות ונימוחות.....-ו--- איה ו.  
30/1/2010 16:16
שאלות ו--- לימונית
15/10/2010 10:35



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן