...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

גוז’גז’ה - מעדן הבוכרי - שף עומר מילר ו--- פלפלית   19/1/2010 08:05


*** הערה/הארה - פלפלית.
לגבי כמות המים שרשומה במתכון - היא לא מדוייקת.
יש צורך להוסיף עוד מים חמימים - בהדרגה - בעת הלישה.

*** את הבצק הכנתי, חילקתי לכדורים במשקל של כ 80-85 גרם
והם הוקפאו ככדורים.

*** כשרציתי להכין את הגוז’גז’ה,הפשרתי את כמות הכדורים שרציתי,
שיטחתי כל אחד בנפרד,
מילאתי, התפחתי, משחתי בביצה, פיזרתי שומשום ואפיתי.

*** הבצק מתאים לכל מיני מלויים.


כדאי להכין מראש ולהקפיא.

במסעדה אנחנו מכינים את המאפים האלה כספיישל רק פעם בכמה שבועות, אבל לא עובר יום בלי שמישהו שואל אותנו אם היום במקרה יש גוז’גז’ה. המעדן הבוכרי הזה הוא באמת אחד מכיסני הבשר המשובחים שאני מכיר והוא אפילו לא קשה להכנה.



חומרים ל-20 מאפים

לבצק:

1 ק”ג קמח
½1 כפות שמרים יבשים
½1 כפות סוכר
1/2 כפית מלח
3/4 כוס שמן קנולה
3/4 כוס מים


למלית:
6 כפות שמן קנולה
5 בצלים קצוצים בינוני
1 ק”ג בשר כבש שמן קצוץ דק בסכין או טחון גס
1 כף זרעי קימל
1 כף פלפל שחור גרוס טרי
מלח



לזיגוג:
1 ביצה טרופה
1 כף זרעי קימל מעורבבים בקצח

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק: מערבלים את כל החומרים פרט למים במיקסר עם וו לישה. מוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי פעולת הלישה לפי יכולת הספיגה של הבצק עד לקבלת בצק אחיד. לשים 10 דקות - הבצק צריך להיות גמיש ומעט דביק. יוצרים מהבצק כדור, מכסים במגבת לחה או בניילון נצמד ומשהים לשעה.

2. מכינים את המלית: מחממים שמן במחבת ומזהיבים בצלים. מוסיפים בשר ותבלינים ומשחימים היטב. מסננים משאריות השומן ומצננים.

3. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 3-2 תבניות בנייר אפייה.

4. ממלאים, מעצבים ואופים: מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 1/2 ס”מ וקורצים עיגולים בקוטר 10 ס”מ. מחזיקים כל עיגול בכף היד, מניחים 2 כפות מלית במרכז וסוגרים לצרור עגול בדומה להכנת קובה. מגלגלים לכדור חלק ומניחים את הכדורים בתבניות, כשהצד הפחות יפה כלפי מטה.

5. מורחים כל כיסן בביצה ומפזרים מעט קצח וקימל. מתפיחים 20 דקות.

6. אופים 25 דקות עד שמתקבלות לחמניות תפוחות ושחומות. מגישים חם, ישר מהתנור, עם סלט קטן.

אפשר למלא את הכיסנים ולהקפיא אותם לפני האפייה. אין צורך להפשיר מראש - פשוט מורחים בביצה טרופה, מפזרים קימל וקצח ואופים 30 דקות בתנור חם.


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שלישי...................ו--- איה19/1/2010 04:40
לחמניות רכות להמבורגר/שניצלו--- אילנית12  
19/1/2010 07:03
דייסת סולתו--- אילנית12  
19/1/2010 07:07
גוז’גז’ה - מעדן הבוכרי - שף עומר מילר ו--- פלפלית   « הודעה נוכחית
19/1/2010 08:05
גוז’גז’ה - מעדן בוכרי - החתךו--- פלפלית  
19/1/2010 08:06
גוז’גז’ה - מעדן בוכרי - לאחר התפחה ולפני האפיה ו--- פלפלית  
19/1/2010 08:07
גוז’גז’ה - מעדן בוכרי - לאחר האפיה ו--- פלפלית  
19/1/2010 08:09
עוגה - עוקץ הדבורה ו--- פלפלית
19/1/2010 09:04
לחם שום בתנורו--- גדולה
19/1/2010 09:05



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן