...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עוף ממולא - עצמיו--- פלפלית   18/1/2010 09:10

** בתמונה - העוף בהגשה

המצרכים

1 עוף ללא עצמות [למעט הכנפיים]
לתבל בהרכב תבלינים שאוהבים עם 1 כפית שמן.
פנים וחוץ.

המילוי שהכנתי

בשר עגל טחון
בצל קצוץ דק [מ 3 בצלים בינוניים] מוזהב במחבת טפלון משומנת.
כחצי כוס קמח שקדים
2 חופנים של פירורי לחם
מעט חמוציות - אופציה צימוקים/צנוברים וכד'.
מחית ירק קצוץ של חצי צרור פטרוזיליה וחצי צרור כוזברה
[לקצוץ גס את הירק, להוסיף 2 כפות מים ולטחון בעזרת הסטיק]
תבליני טעם - לפי בחירה וטעם אישיים.
להוסיף לתערובת מעט - כרבע כוס מים.

מצרכים לשלב האפיה

4 בצלים גדולים פרוסים לסהרונים, מתובלים ומשומנים בכף שמן,
מושחמים בחום הגריל.

ההכנה
מתבלים את העוף
מערבבים את חומרי המילוי,
ממלאים את העוף תוך שמירה [בעזרת עיסוי חיצוני], על צורתו.
תופרים /או סוגרים בעזרת קסמי עץ,
את הפתחים - עליון ותחתון.

קושרים בעזרת חוט כותנה את העוף
מצמידים את הכנפיים
כורכים את החוט במרכז העוף ומהדקים את החלק התחתון.

עוטפים היטב, ומעבירים לקרור וספיגת טעמים.
אפשר, בשלב הזה להקפיא ... לשימוש עתידי.

האפיה
מפזרים בתבנית את הבצל המושחם
בתבנית נפרדת, משזפים את שני צידי העוף.
מעבירים את העוף המושחם ומניחים על הבצל השזוף,
מכסים בכסוי סגור היטב,

מכוונים תנור לחום של 180 מעלות ואופים כ חצי שעה
מורידים את דרגת החום ל 160 מעלות וממשיכים לאפות עוד
כשעה וחצי.

את העוף כדאי לפרוס כשהו חמים ולא מייד בצאתו מהתנור.
את נוזלי התבנית שנוצרים - שומרים עם / או בנפרד מהעוף.
אני מעבירה אותם לפריזר והם משמשים לי
כתוספת למחית תפו"א/ קוסקוס .

תוספות נוספות למילוי

קוביות גזר, כבדי עוף חתוכים, ביצים קשות חתוכות גס
התוספות האלו, "יקשטו" את המילוי.


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שני ........... ו--- פלפלית18/1/2010 06:51

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
מרק סולת נוסטלגי מבית אבא ז"ל.ו--- לינדוש
18/1/2010 07:48
עוף ממולא - עצמיו--- פלפלית   « הודעה נוכחית
18/1/2010 09:10
עוף ממולא - לפני כניסה לתנור ו--- פלפלית  
7/4/2010 07:47
עוף ממולא - יצא מהתנורו--- פלפלית  
7/4/2010 07:49
העוף נפרס לפרוסות רוחבו--- פלפלית  
7/4/2010 07:51
סלט פיטריות עם אגוזים מסוכרים ובצל ירוקו--- מ ר י ל י ן  
18/1/2010 10:10



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן