...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

פאי טופי בננה...............ו--- איה ו.   7/1/2010 10:16

פאי טופי בננה- האוצר של על השולחן- :
(מתכון שגולן אסולין הכין לקרין גורן בהשראת אורן גירון.....)

לקלתית קקאו:
11/2 כוסות (200 גרם) קמח
2 כפות (20 גרם) קקאו
50 גרם (1/2 כוס פחות כף) אבקת סוכר
קמצוץ מלח וקמצוץ קינמון
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה

למלית:
1 כוס פחות כף (180 גרם) סוכר
1/4 כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה
60 גרם חמאה
150 גרם שוקולד מריר קצוץ
2 ביצים
3 בננות פרוסות לטבעות
לקישוט:
אבקת קקאו

אופן ההכנה1. מכינים את הקלתית: מעבדים קמח, קקאו אבקת סוכר, מלח, קינמון וקוביות חמאה במעבד מזון עם להב מתכת לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומעבדים רק עד לקבלת בצק. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

2. מחממים תנור ל-180 מעלות.

3. מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח ומרפדים תבנית פאי (דפנות ותחתית). אופים כ-20 דקות, או עד שהבצק מתחיל להזהיב.

4. מכינים את המלית: ממיסים סוכר לקרמל זהוב בסיר בינוני.(קישור מצד שמאל)

5. במקביל מחממים שמנת מתוקה במיקרוגל לסף רתיחה ומוסיפים לקרמל החם (זהירות זה מבעבע!). מערבבים לתערובת חלקה ומסירים מהאש.

6. במקביל ממיסים חמאה ושוקולד במיקרוגל. יוצקים את תערובת הטופי לתערובת השוקולד ומערבבים היטב. מוסיפים ביצים ומערבבים לתערובת אחידה.

7. מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות.

8. מסדרים את הבננות לכיסוי הקלתית ויוצקים מעל את תערובת הטופי-שוקולד. אופים 20 דקות בדיוק.

9. מצננים, מפזרים אבקת קקאו ומגישים. שומרים במקרר.





לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום חמישי...................ו--- איה7/1/2010 07:18
חלת מרציפן / שימריתו--- איה  
7/1/2010 07:33
כדורי בטטה - מתוקים / פפריקהו--- איה
7/1/2010 08:29
ירקות ממולאים בעדשים / חיים כהןו--- איה
7/1/2010 08:42
נזיד אורז ועדשים / אלי לנדאוו--- איה
7/1/2010 08:45
פאי טופי בננה...............ו--- איה ו.   « הודעה נוכחית
7/1/2010 10:16
פאי טופי בננה בשלבים- שלב 1- קלתית קקאוו--- איה ו.  
7/1/2010 10:17
שלב 2- כבוד לבננה!ו--- איה ו.  
7/1/2010 10:17
שלב 3- רוטב טופי שוקולד......ו--- איה ו.  
7/1/2010 10:19
שלב 5- מוכן, אפוי.....יש גם קלתיות אישיות ו--- איה ו.  
7/1/2010 10:20
אופס, שלב 5 זה טרום אפייה,...הנה הן אפויות ו--- איה ו.  
7/1/2010 10:21
וטופי -חלבה ,...אחרי אפייה-ו--- איה ו.  
7/1/2010 10:22
תמונה קבוצתית- הכוללת גם-ו--- איה ו.  
7/1/2010 10:23
שומר עם לימון צרוב וטימין/יוסי מסילתי wallaו--- .תמר.
7/1/2010 13:01



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן