...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

קציצות לקוסקוס - שלב 1- ו--- איה ו.   29/10/2009 21:32

תערובת הקציצות ולידה פירורי פנקו לציפוי

אני אופה את הקציצות בגריל ואחר כך מבשלת ברוטב.

קציצות לקוסקוס-ברוטב צהוב

קציצות אני מכינה כל פעם קצת אחרת, תלוי ברוטב שהן יכנסו אליו.
מה שבטוח- אופה בתנור ולא מטגנת.
הפעם התחשק רוטב צהוב, ואחרי הבישול בו ,
הקציצות השתדכו לקוסקוס+ הירקות והרוטב של מרק הקוסקוס.

אחרי הבישול אני נותנת לקציצות לנוח ברוטב כמה שעות, הן סופגות את הטעמים ומשתבחות. למחרת מעולות אף יותר. עוברות מצויין הקפאה, וטובות גם קרות בתוך סנדוויץ' מושקע.
אם מקפיאים - אפשר אחר כך להוסיף אותן למגוון תבשילים- אפונה וארטישוק, זייתים ותפ"א, במיה ועגבניות, קישואים.....הכל הולך.

כמות שמתאימה למלא תבנית גדולה של התנור:

250 גרם בשר הודו טחון
750 גרם בשר בקר טחון(משתמשת בבשרים טריים)
2 ביצים שלמות טרופות
4 תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים לפירה
4 כפות פירורי פנקו/ או פירורי לחם מכל סוג שהוא
2 בצלים קצוצים דק
כמה שיני שום מעוכות
צרור גדול של פטרוזיליה קצוץ דק
צרור קטן של נענע קצוץ דק
מעט שמן זית
בערך כף קטשופ
כפית חרדל דיז'ון
קצת רוטב סויה
פלפל שחור גרוס, מלח גס- קצת,קורט בהרט, מעט קינמון,קורט כורכום,קורט תבלין לקוסקוס, פפריקה חריפה או מתוקה , מעט סוכר

מערבבת הכל היטב, ממש ללוש את התערובת. לכסות בניילון ולקרר מינימום חצי שעה במקרר.


בנתיים מכינה את הרוטב:

בקלחת שטוחה (דפנות בגובה 12 ס"מ ) כזו שכל הקציצות יכולות להיכנס בה בנוח, (בשתי קומות),
מזהיבים בצל, גבעולים קצוצים של סלרי עלים, עשבי תיבול ירוקים לפי הטעם- קצוצים דק. אחרי בחישה קלה מתבלים ב:
אבקת מרק בצל, כורכום, מעט סוכר, טיפה קינמון, טיפה אגוז מסקט, מעט הל טחון, פפריקה אדומה בשמן, פלפל לבן. (אני מוסיפה לימון פרסי שחור -זה לא חובה), ומעט מיץ לימון טרי.

מוסיפים מים בהדרגה שלא יהיה דליל מדי , מביאים מכוסה לרתיחה. אם דליל מדי אפשר להוריד מכסה ולצמצם קצת את הרוטב. לקחת בחשבון שהקציצות יסמיכו אותו. אחרי רתיחה לבשל על אש קטנה בערך 10 דקות. לכבות אש.

הכנת הקציצות: לחמם תנור למצב גריל, בתבנית התנור הגדולה לשים נייר אפייה ולשמן במעט שמן זית.

ליצור קציצות מהתערובת , לטבול בפירורי לחם/פנקו ולהניח בתבנית. אפשר לצופף אותן שיגעו זו בזו.

להשחים במצב גריל-זה לוקח כמה דקות עד הזהבה יפה- להוציא את התבנית, להפוך את הקציצות לצידן השני, להזהיב תחת הגריל. להוציא מהתנור. השלב הזה מהיר מאוד.

להעביר בזהירות את הקציצות לקלחת עם הרוטב החם, להניח אותן בשתי קומות , הרוטב אמור להגיע מעט מתחת לגובה הקציצות שבקומה העליונה.לכסות במכסה, לתת שוב רתיחה קלה, להנמיך לאש נמוכה ולבשל בערך חצי שעה.

לכבות אש.
לתת לקציצות לנוח ברוטב לפני שאוכלים אותן. הן תהיינה ככה הרבה יותר טעימות.

מקור: עצמי.




לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
שירשור לדיווחים והמלצות - בנושא בישולים.....ו--- פלפלית29/10/2009 19:06

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
הכנתי עוגת חלבה וסילאן מאתר פסטו שהביאה פלפליתו--- דינדין
29/10/2009 20:07
גם אני אוהבת עוגות בחושות הגיוון כלכך גדול וקלו--- שונט
29/10/2009 20:13
ואני הכנתי את עוגת התפוחים הקלה המהירה והטעימהו--- לאה.ק  
29/10/2009 20:33
ניראה מעולהו--- שונט
29/10/2009 22:48
התגובה מיועדת ללאהלהו--- שונט
30/10/2009 08:20
שונט ושבת שלוםו--- לאה.ק
30/10/2009 08:36
קציצות לקוסקוס - שלב 1- ו--- איה ו.   « הודעה נוכחית
29/10/2009 21:32
קציצות לפני אפיה מצופות פנקו-ו--- איה ו.  
29/10/2009 21:33
בדרך לגריל.........ו--- איה ו.  
29/10/2009 21:41
הקציצות אפויות...תיכף קופצות-ראש לרוטב:ו--- איה ו.  
29/10/2009 21:42
תחילת בישול ברוטב:ו--- איה ו.  
29/10/2009 21:43
מבושלות!! ו--- איה ו.  
29/10/2009 21:44
...ועוד אחת קטנה.....:ו--- איה ו.  
29/10/2009 21:45
מרק קוסקוס צמחוני- אליו משתדכות הקציצות:ו--- איה ו.  
29/10/2009 21:46
קוסקוס (לא אינסטנט) בשיטה המהירה - כאן במצב ה"גוש"ו--- איה ו.  
29/10/2009 21:48
אחרי שהקוסקוס התקרר מעבירים למג'ימיקס ונותניםו--- איה ו.  
29/10/2009 21:50
הקוסקוס "מאוורר" ומוכן לאכילה-טעים !!!!!!!!!!ו--- איה ו.  
29/10/2009 21:53
ומבט מקרוב בענן הקוסקוס.........ו--- איה ו.  
29/10/2009 21:56
עוגת בירה אירית (זאת עם בירה "גינס")-ו--- איה ו.  
29/10/2009 21:57
עוגת שוקולד אירית- מבט מבפנים-ו--- איה ו.  
29/10/2009 21:58
איה הכל נראה נהדר וכבר אמרתי לך ששמחת אותיו--- פנינהט
30/10/2009 09:21
תודה פנינה! ובהצלחה בתחרות המתכונים.........ו--- איה ו.
30/10/2009 12:18
איה ולאה מקסים!-אהבתי כל מה שראיתי -מממ!|ו--- גדולה
29/10/2009 22:23
yyyyאיזו הפגזה ציבעונית ועשירה איהאגבו--- שונט
29/10/2009 22:47
תודה לכן. שונט יקירתי- איך את מכינה את הקוסקוס?-ו--- איה ו.
30/10/2009 07:58
בכייף מתוקהו--- שונט
30/10/2009 08:18



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן