...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

רולדת קישואים - [עם מה שרוצים] - מקור עצמיו--- פלפלית   25/10/2009 09:06


בתמונה - הרולדה מוכנה.
בהמשך הדגמת השלבים - בתמונות.


המצרכים

4 קישואים [זוקיני הם פחות מימיים מהבהירים] מגוררים גס
1 כפית מלח
2 בצלים בינוניים - קצוצים גס
1/2 כוס + 1 כף קמח תופח
4 ביצים גודל L

תיבול
פלפל לבן
מעט פטר' יבשה,
מעט פלפל אדום יבש גרוס גס
אין צורך להוסיף מלח- לטעמי

המילוי - לפי טעם ובחירה אישית.
המלוי שהכנתי
תערובת של:
2 כפות ממרח עגבניות מיובשות
4 כפות מיונז
כ 15 זיתים שחורים קצוצים. [לא הוספתי מלח - לא היה צורך]


ההכנה
מערבבים את הקישואים המגוררים עם כפית מלח,ומעסים היטב
מעבירים למסננת שמתחתיה קערית ניקוז.
משאירים לכמה שעות טובות. אפשר להעביר למקרר, לשהית לילה.

יוצקים למחבת 4 כפות שמן, מזהיבים קלות את הבצל,
מוסיפים את הקישואים המגוררים והסחוטים מנוזלים,
מערבבים ומאדים את כל הנוזלים. משאירים לקרור עד דרגת פושר.

מערבבים את הביצים,בעזרת מיקצפת יד,מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת חלקה,מוסיפים את תערובת הקישואים והבצל.

משטחים את התערובת על תבנית אפיה גדולה, מצופה בנייר אפיה.
אופים בחום 180 מעלות, כ 15 דקות, לבדוק מוכנות.
להזהר מאפית יתר.

מכסים את התבנית האפויה, בתבנית בגודל זהה לתבנית, למשך כ 15 דקות,
כדי לרכך את ה"עלה".

מסירים את הכיסוןי, הופכים את העלה, על דף נייר אפיה, קולפים את העלה התחתון שעליו נעשתה האפיה,
ומגלגלים את עלה הרולדה, עם הדף החדש.
משאירים עד לדרגת פושר.

מורחים/ממלאים ומגלגלים.
מעבירים את הרולדה - עם הנייר ובעזרתו, לתבנית מתיאמה.










לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
רולדת קישואים - [עם מה שרוצים] - מקור עצמיו--- פלפלית   « הודעה נוכחית25/10/2009 09:06


בתמונה - הרולדה מוכנה.
בהמשך הדגמת השלבים - בתמונות.


המצרכים

4 קישואים [זוקיני הם פחות מימיים מהבהירים] מגוררים גס
1 כפית מלח
2 בצלים בינוניים - קצוצים גס
1/2 כוס + 1 כף קמח תופח
4 ביצים גודל L

תיבול
פלפל לבן
מעט פטר' יבשה,
מעט פלפל אדום יבש גרוס גס
אין צורך להוסיף מלח- לטעמי

המילוי - לפי טעם ובחירה אישית.
המלוי שהכנתי
תערובת של:
2 כפות ממרח עגבניות מיובשות
4 כפות מיונז
כ 15 זיתים שחורים קצוצים. [לא הוספתי מלח - לא היה צורך]


ההכנה
מערבבים את הקישואים המגוררים עם כפית מלח,ומעסים היטב
מעבירים למסננת שמתחתיה קערית ניקוז.
משאירים לכמה שעות טובות. אפשר להעביר למקרר, לשהית לילה.

יוצקים למחבת 4 כפות שמן, מזהיבים קלות את הבצל,
מוסיפים את הקישואים המגוררים והסחוטים מנוזלים,
מערבבים ומאדים את כל הנוזלים. משאירים לקרור עד דרגת פושר.

מערבבים את הביצים,בעזרת מיקצפת יד,מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת חלקה,מוסיפים את תערובת הקישואים והבצל.

משטחים את התערובת על תבנית אפיה גדולה, מצופה בנייר אפיה.
אופים בחום 180 מעלות, כ 15 דקות, לבדוק מוכנות.
להזהר מאפית יתר.

מכסים את התבנית האפויה, בתבנית בגודל זהה לתבנית, למשך כ 15 דקות,
כדי לרכך את ה"עלה".

מסירים את הכיסוןי, הופכים את העלה, על דף נייר אפיה, קולפים את העלה התחתון שעליו נעשתה האפיה,
ומגלגלים את עלה הרולדה, עם הדף החדש.
משאירים עד לדרגת פושר.

מורחים/ממלאים ומגלגלים.
מעבירים את הרולדה - עם הנייר ובעזרתו, לתבנית מתיאמה.










לחץ להגדלה


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
רולדת קישואים - בהגשהו--- פלפלית  
25/10/2009 09:07
הבצל כבר מרוכך, הקישואים והתיבול במחבת - לאידויו--- פלפלית  
25/10/2009 09:09
הבלילה מוכנה - ביצים קמח קישואים ובצל ו--- פלפלית  
25/10/2009 09:11
הבלילה, בתבנית, על נייר האפיה .. עוברת לאפיהו--- פלפלית  
25/10/2009 09:12
תערובת המילוי - מוכנה - מחכה ל"עלה" האפויו--- פלפלית  
25/10/2009 09:13
העלה האפוי מוכן - מחכה לגילגול בנייר עד שימולאו--- פלפלית  
25/10/2009 09:15
הרולדה מגולגלת, בנייר האפיה - לפני המילויו--- פלפלית  
25/10/2009 09:17
העלה הפושר, לאחר מריחת המילוי ו--- פלפלית  
25/10/2009 09:18
רולדת קישואים - עוברת למקררו--- פלפלית  
25/10/2009 09:20



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן