...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

סוּבּייה - משקה מגרעיני מלון - לשבירת הצוםו--- פלפלית 25/9/2009 12:03

סוּבּייה - משקה מגרעיני מלון / איריס גלברט - "על השולחן

ממשפחת יהודי יוון. סוּבּייה - משקה מגרעיני מלון
במשפחות של יהודי יוון ותורכיה וגם במשפחות ס”ט ירושלמיות שוברים את הצום עם משקה מגרעיני מלון מיובשים, מתובל במי ורדים או במי פריחת הדרים. היוונים מכנים אותו פפיטאדה והתורכים - סובייה. את מלאכת איסוף הגרעינים מתחילים חודשים קודם. מתקבל משקה בגוון חלבי, מרווה במיוחד עם טעם של פעם בשנה. איריס גלברט, מפיקת המגזין, שחזרה עבורנו את המתכון המשפחתי.


חומרים ל-1 ליטר (4 מנות):
1 כוס זרעי מלון
3 כוסות מים צוננים
4 כפות סוכר
מי ורדים או מי זַהֵר (מי פריחת הדרים)


אופן ההכנה:
1. שוטפים את זרעי המלון היטב דרך מסננת. מפזרים בשכבה אחת על תבנית ומניחים לייבוש כיומיים, בסיועה של השמש הקיצית. מאחסנים בכלי סגור.


2. יום לפני הצום: כותשים את הזרעים במכתש ועלי או במעבד מזון ושמים בבד גזה או חיתול בד. שורים את הבד בקערה עם מים צוננים במקרר כ-4 שעות.


3. נפטרים ממי השרייה ומשרים שנית ב-3 כוסות מים צוננים טריים. כעבור שעתיים סוחטים היטב את הגרעינים בעודם בבד החיתול לתוך מי השרייה. הנוזל שניגר מהזרעים הוא לבן אטום - חלבי.


4. בצאת הצום: מוסיפים לנוזל סוכר ומי ורדים או מי פריחת הדרים לפי הטעם ומגישים צונן.





כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
~ריכוז מתכונים - לארוחות של יום כיפור ~ ו--- איה24/9/2009 02:20

בשירשור זה נרכז מתכונים לארוחה מפסקת של יום כיפור
ולשבירת הצום של יום כיפור

שירשור זה יצורף לעמוד מאכלי חגים

בברכת צום קל ומועיל וגמר חתימה טובה



סגור הודעה |  כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
טיפים מועילים והצעות - לצום קל ו--- איה
24/9/2009 03:56
מרק עוף עם קציצות עוף / אלי לנדאוו--- איה
24/9/2009 04:08
מרק עוף חמוץ - מתאים ליום כיפורו--- איה
24/9/2009 04:12
אורז עם בצל וצימוקיםו--- איה
24/9/2009 04:18
גריסי פנינה עם רימונים ואגוזי לוזו--- איה
24/9/2009 04:22
סלט עדשים שחורות - לארוחה מפסקתו--- איה
24/9/2009 04:24
קינואה עם אפונה ונענעו--- איה
24/9/2009 04:26
פילאף - לארוחה מפסקתו--- איה
24/9/2009 04:34
עוף ואפונה ביין / פסקל פרץ-רוביןו--- איה
24/9/2009 04:44
אל מחאמאר - פשטידת תפוחי אדמה מרוקאיתו--- איה
24/9/2009 05:03
מרק אל חריירהו--- איה
24/9/2009 05:07
סוּבּייה - משקה מגרעיני מלון - לשבירת הצוםו--- פלפלית « הודעה נוכחית
25/9/2009 12:03
ריבת חבושים בולגרית - לשבירת הצוםו--- פלפלית
25/9/2009 12:05
עוגת לייקח - הדרך הטובה לשבירת הצוםו--- פלפלית
25/9/2009 12:34
קרעפלאך [כיסונים] - לארוחה מפסקתו--- פלפלית  
25/9/2009 12:38
הקרעפלאך בהגשה ו--- פלפלית  
23/9/2012 19:17
קרעפלאך ברוטב צלי ו--- פלפלית  
23/9/2012 19:18
קרעפלאך מוכנים לבישול במים רותחים - כתוספת למרקו--- פלפלית  
23/9/2012 19:20
קרעפלאך במילוי דלעת .מתאים במרק,ליד מנת בשר וכד'..ו--- פלפלית  
23/9/2012 19:23
קרפלעך -כיסונים- בל קפצן -הביאה, אופה קטנהו--- פלפלית
25/9/2009 12:42
קרעפלך [כיסונים] / שרה בר ו--- פלפלית
25/9/2009 12:45
קרעפלך - כיסונים - במרק בשר ו--- פלפלית
25/9/2009 12:50
מרק לשבירת הצום / איילת הירשמן ו--- פלפלית
25/9/2009 12:57
פַלוּדֶה סיב - משקה תפוחים פרסי - לשבירת הצוםו--- זהבה
25/9/2009 13:25
בולוּ - עוגיות טוניסאיות לשבירת הצוםו--- איה
25/9/2009 13:49
באבע - עוגיות עיראקיות לשבירת הצוםו--- איה
25/9/2009 13:53
עוגת לחם שמרים אוורירית (מרומניה) - לשבירת הצוםו--- איה
25/9/2009 13:58
יויו - עוגיות מרוקאיות מבצק מטוגן - לשבירת הצוםו--- פלפלית
25/9/2009 14:06
עוגיות סולת - שיחזירו את האנרגיה אחרי הצוםו--- איה
25/9/2009 14:12
חלב שקדים - משקה נהדר לשבירת הצוםו--- איה
25/9/2009 14:18
כעכים לגמר הצום..ו--- לינדוש
14/9/2010 19:57



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן