...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

כיסוני דלעת על קרם דלעת - קוקוסו--- מרילין שוב   16/9/2009 12:36

הקרם דלעת שבתוך הכיסונים אחד הטעימים שאכלתי: השילוב של הדלעת עם המרווה - שיכנע אותי מיד, פשוט תענוג.
הרוטב? פשששש עוד תענוג אבל הפעם עם נגיעה יותר נועזת שמרימה את המנה למקומות נחמדים ביותר. תענוג כבר אמרתי? כן
~
אז השנה אלו יוגשו בתור "קרע / דלעת" על שולחן הסדר
ו- שֶׁיִּקָרַע רֹעַ גְּזַר דיננו, וְיִקָרְאּוּ לפניך זכויותינו


מצרכים לכיסונים
דפי פילו מופשרים
תערובת בכמות זהה של שמן קנולה ושמן זית
~
חצי קילו דלעת "נטו" חתוכה לקוביות בינוניות
מעט שמן זית
חמש עלי מרווה חתוכים
מעט מלח כס
שלוש כפות סולת
.
הכנה
מערבבים בקערה את הדלעת עם השמן
המלח והמרווה אופים עד שהדלעת רכה
טוחנים למחית יחד עם הסולת ומקררים
~
פורסים עלי פילו אחד, מברישים אותו בשמן המעורב
חותכים ל- 9 ריבועים בעזרת גלגלת
במרכז כל ריבוע שמים כפית גדושה מלית
וסוגרים לריבוע
מסדרים על תבנית אפיה מרופדת נייר ואופים
בחום בינוני עד שמזהיב
.
מצרכים לרוטב
חצי קילו דלעת נטו חתוכה ואפויה בתננור
עם מעט שמן זית
כף בצל מטוגן
כפית שום כתוש
רבע כוס יין לבן יבש
קורט זעפרן מושרה ברבע כוס מים חמים
חמש עלה מרווה מושרים בכוס וחצי
מים רותחים - עד שמתקררים המים
רבע כוס חלב קוקוס
חצי כפית גרד של לימון
מלח - פלפל
.
הכנה
שמים בסיר שטוח את הבצל ואת השום ומערבבים
תוך טיגון מספר דקות
מוסיפים את היין ומאדים עד שאין שלא נשארים נוזלים
מוסיפים את שאר המצרכים (כולל הדלעת האפויה) ומבשלים
כ- רבע שעה תוך עירבוב
משאירים רק 2 עלי מרווה בסיר
ואת 3 הנותרים מוציאים וזורקים
טוחנים היטב
ומבשלים עוד מספר דקות עד לסמיכות הרצויה
.
הגשה
מקשטים בזרעי דלעת ועירית קצוצה



לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום רביעי...................ו--- איה16/9/2009 05:29
כתר לחמניות דבש ו--- פלפלית  
16/9/2009 10:27
כדורי דבש לראש השנה ו--- פלפלית
16/9/2009 10:31
עוגת שמרים קלועה עם מילוי תפוחי עץ, דבש וצו--- פלפלית
16/9/2009 10:33
חלת דבש עגולה לראש השנהו--- פלפלית
16/9/2009 10:37
כיסוני דלעת על קרם דלעת - קוקוסו--- מרילין שוב   « הודעה נוכחית
16/9/2009 12:36
שמים כפית מלית במרכז כל ריבועו--- מרילין שוב  
16/9/2009 12:37
קורט זעפרן מושרה ברבע כוס מים חו--- מרילין שוב  
16/9/2009 12:37
מקפלים את הריבועים ומניחים על תבנית מרופדת ניירו--- מרילין שוב  
16/9/2009 12:38
תמונה של הכיסונים בלי הרוטבו--- מרילין שוב  
16/9/2009 12:38
פלאו חורש -רוטב פרסי שמלווה אורזו--- גדולה  
16/9/2009 18:31
חצילונים כבושיםו--- גדולה  
16/9/2009 20:03
עוגת שקד דבש ותפוח ''פירגה''ו--- סיגלוש
16/9/2009 21:28



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן