...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עגבניות מיובשות בשמן זית ותבלינים ו--- פלפלית   1/9/2009 09:20


בתמונה - התוצר המוכן
הכנתי מעגבניות תמר מיני - אבל אפשר להכין מעגבניות תמר גדולות,
חצויות או חתוכות ל3 או 4 פלחים.
חשוב להשתמש - רק - בעגבניות הבשרניות.

המצרכים

עגבניות בשרניות - תמר גדולות/או מיני. - חלוטות וקלופות
מנוקזות מגרעינים ומיצים.
שמן זית
מלח גס
עשבי תיבול טריים - לפי טעם אישי - אורגנו/רוזמרין/טימין
תבנית/יות מרופדות בנייר אפיה

צנצנות מעוקרות
ותנור

ההכנה

חולטים את העגבניות/ מקלפים את הקליפה החיצונית
מנקזים את הגרעינים ומיצי העגבניה
מפזרים על תבנית מרופדת ומשומנת בשמן זית [כ 3-4 כפות]
מפזרים מעט מלח גס [לתבנית תנור גדולה כ -3 - 2 כפות שמנות]
ומערבבים את תכולת התבנית, מפזרים את העגבניות למשטח ישר
ומפזרים מלמעלה,את עשב התיבול.

מכניסים לתנור בחום של 60 מעלות ל שעתיים,
מערבבים שוב את התכולה,
מנמיכים חום ל 40 מעלות ומשאירים ל 12שעות.

אם מכינים 2 תבניות, מפעילים את התנור למצב - טורבו.

לאחר הייבוש - מעבירים לצנצנות מעוקרות, ממלאים עד
כיסוי בשמן זית.

נהדר כתוספת לפסטות/פשטידות/פוקאצ'ות/פיצות ועוד ....
או סתם לנשנש עם טוסט וגבינות.

חשוב
לאחר פתיחת צנצנת - לשמור במקרר
לא להכניס לצנצנת ידיים או כלי לא נקי
את העגבניות חייבים לשמור מכוסות כל הזמן בשמן זית
אם גובה השמן יורד, לאחר הוצאת עגבניות, יש להוסיף ולמזוג שוב
עד כסוי.

חליטה

מניחים סיר עם מים על הלהבה, מביאים לרתיחה,
מכניסים לתוך המים מספר קטן של עגבניות,
עגבניות גדולות ל 2 דקות
עגבניות מיני דקה אחת.

מוציאים בעזרת כף מחוררת ומעבירים מייד לקערה עם מים וקוביות קרח,
לעצירת הבישול.מסירים את החלק העליון ומקלפים את הקליפה.

בהמשך ... הסבר בתמונות לשאר השלבים.





לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שלישי...........ו--- איה1/9/2009 03:40
עגבניות מיובשות בשמן זית ותבלינים ו--- פלפלית   « הודעה נוכחית
1/9/2009 09:20
עגבניות מיני תמר - מהכמות הזו, קיבלתי 2 צנצנות ו--- פלפלית  
1/9/2009 09:22
עגבניות חלוטות, מונחות על נייר מגבת - הדגמה לדרךו--- פלפלית  
1/9/2009 09:26
כסוי נוסף,בנייר מגבת מעל העגבניות ו--- פלפלית  
1/9/2009 09:29
סיום הניקוז של מיצים וגרעינים מהעגבניות ו--- פלפלית  
1/9/2009 09:30
העגבניות עוברות לתנור לתחילת תהליך הייבושו--- פלפלית  
1/9/2009 09:32
העגבניות בסיום תהליך הייבוש - לפני העברה לצנצנותו--- פלפלית  
1/9/2009 09:33
צילום תקריב של העגבניות המיובשות. חשוב היה לי ו--- פלפלית  
1/9/2009 09:36



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן