...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

פשטידה/מאפה תפוחי אדמה שמנת וגבנ"צ - עצמיו--- פלפלית   18/8/2009 18:37


המצרכים - מתאימים ל 4 מנות
אפיתי בתבנית בקוטר 20.

5 תפו"א פרוסים לפרוסות דקות
1 שמנת לבישול 10% - או... 1שמנת חמוצה בלולה עם רבע כוס חלב
2 ביצים
כ 1/5 כוס גבנ"צ מגוררת
פטר' קצוצה דקדק
2 כפות שמן
1 כף - אבקת מרק בצל
תבלינים ... לפי טעמך. [ פפריקה, מלח, פלפל לבן מעט אגוז מוסקט]


ההכנה

מכניסים את פרוסות תפוה"א לשקית/קערה
יוצקים את השמן והתבלינים ומערבבים .

מניכים בתבנית האפיה נייר פרגמנט,
מפזרים את הפרוסות המתובלות בשכבות - שהפרוסות תהיינה במצב מאוזן.שכבה על שכבה.

מכסים בעטיף נייר כסף, מהודק היטב ואופים בחום גבוה
עד לריכוך תפוה"א [בודקים בעזרת מזלג את מידת הרכות]

מוציאים מהתנור, ומסירים את נייר הכסף.

יוצקים לקערית,שמנת לבישול או שמנת חמוצה, מדוללת במעט חלב,
מוסיפים את הביצים, מתבלים במעט מלח,מוסיפים את הגבינה המגוררת
ויוצקים , על תפוחי האדמה המרוככים,מנענעים את התבנית, שהתערובת תתפזר בכל התבנית.
מכסים שוב ומחזירים לאפיה של כ 20 דקות, עד להתייצבות.

מסירים שוב את הכיסוי, ומחזירים להזהבה.

כדי להוציא את המאפה בשלמותו לצלחת ההגשה -
כדאי לתת לו להצטנן מעט.




לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שלישי ..................ו--- פלפלית18/8/2009 07:28

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
ממרח פטריות - "מבשלים"ו--- פלפלית
18/8/2009 08:23
קרם ברולה עם קציפת מנגו - "מבשלים"ו--- פלפלית
18/8/2009 08:25
עוף מטוגן בסגנון דרומי - מויינט ו--- פלפלית
18/8/2009 08:41
רוטב טריאקי קלאסי -" ספר מתכונים"ו--- פלפלית
18/8/2009 12:08
4 גרסאות ל רוטב טריאקי - "פסטו"ו--- פלפלית
18/8/2009 14:26
קציצות רכות וטעימותו--- זהבה  
18/8/2009 16:51
פשטידה/מאפה תפוחי אדמה שמנת וגבנ"צ - עצמיו--- פלפלית   « הודעה נוכחית
18/8/2009 18:37
פשטידה/מאפה תפוחי אדמה שמנת וגבנ"צ - שלב 1ו--- פלפלית  
18/8/2009 18:38
פשטידה/מאפה תפוחי אדמה שמנת וגבנ"צ - שלב 2ו--- פלפלית  
18/8/2009 18:41
פשטידה/מאפה תפוחי אדמה שמנת וגבנ"צ - שלב 3 ו--- פלפלית  
18/8/2009 18:43
פשטידה/מאפה תפוחי אדמה שמנת וגבנ"צ - שלב 4ו--- פלפלית  
18/8/2009 18:46



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן