...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

קונפיטורה - מישמש - מקור עממי ו--- פלפלית   24/5/2009 08:09

המצרכים

מישמשים חצויים ומגולענים
סוכר - במשקל זהה לכמות המישמשים [לא להתעצל ולשקול במדוייק]
מיץ לימון - לפי טעם אישי.

כלי האיכסון
צנצנות מעוקרות [כולל המכסה]

ההכנה
שמים את המישמשים בסיר גדול [לא בסיר אלומיניום]
שבו תתבשל הקונפיטורה ומערבבים את הפרי עם הסוכר -
למשך כ 3 - 4 שעות -אין צורך בקרור -
לתחילת תהליך המסת הסוכר.

מתחילים בבישול בינוני גבוה תוך שמירה צמודה,
וערבוב זהיר עם כף עץ, מפעם לפעם.

כשתכולת הסוכר נמסה כולה, מנמיכים להבה
מבשלים כחצי שעה.

מוציאים בזהירות עם כף מחוררת את המישמשים למסננת
שמוצבת על קערת איסוף, וממשיכים לבשל את הנוזלים שבסיר,
על להבה נמוכה עד למבחן הצלחת.

מוסיפים מיץ לימון [לפי טעם אישי ובהתאם לכמות הקונפיטורה]
מוסיפים לסיר את הנוזלים שהתנקזו מהמסננת.

מחזירים את חצאי המישמשים לסיר .. מביאים לרתיחה,
וסוגרים להבה.

מעבירים לצנצנות מעוקרות - הופכים את הצנצנות
ליצירת ואקום.

משך כל עבודת המילוי עובדים עם כפפות נגד חום

את הצנצנות מניחים על משטח עץ / מגבת/נייר עתון
כדי למנוע פערי טמפ' ופיצוץ/שבירת/ התנפצות הצנצנות

אם נשמרים תנאי ההכנה והמילוי,
הצנצנות נשמרות לאורך זמן - כמה שנים - במזווה.

לאחר פתיחת צנצנת - יש לשמור במקרר.



לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון..................ו--- איה24/5/2009 02:08
קונפיטורה - מישמש - מקור עממי ו--- פלפלית   « הודעה נוכחית
24/5/2009 08:09
עוגת מישמשים ו--- פלפלית  
24/5/2009 08:23
עוגת מישמשים - לפני אפיה ו--- פלפלית  
24/5/2009 08:25
עוגת מישמשים - בסיום האפיה - לפני הציפוי ו--- פלפלית  
24/5/2009 08:26
ניוקי-קלי קלותו--- תמר מהעבודה
24/5/2009 13:14
סלט תותים וטרגוןו--- מרילין טורבינה  
24/5/2009 15:02
קרם ברולה מעולה ו--- עדי6381  
24/5/2009 16:08
עוגת גבינה וקינמוןו--- טליון
24/5/2009 22:10
עוגת גבינה לחג הביכוריםו--- שונט
25/5/2009 01:33
קאדיי מאכל כורדיו--- שונט
25/5/2009 01:37
ממרח צנוברים וגבינת שמנתו--- שונט
25/5/2009 01:40



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן