  ~ קינוחים ומאפים מתוקים - לחג שבועות ~   ו--- איה | 20/5/2009 04:32 |
| |
בלינצ’ס עם קרם מסקרפונה - לימון ואוכמניות / דורעם גונטו--- איה | 20/5/2009 04:39 |
בלינצ'ס עם קרם מסקרפונה - לימון ואוכמניות טריות / דורעם גונט
חומרים
לבלינצ'ס:
3 ביצים
1/4 1 כוסות חלב
1/4 1 כוסות קמח תופח
קורט מלח
1 כף סוכר
חמאה לטיגון
לקרם מסקרפונה לימון:
250 גרם גבינת מסקרפונה
3 כפות סוכר
3 כפות מיץ ליים או לימון
קליפה מגוררת מליים או מלימון אחד
1 כוס אוכמניות טריות.
אופן ההכנה
1. במכשיר חשמלי או במטרף ידני טורפים היטב את הביצים, החלב, הקמח, המלח והסוכר, עד שמתקבלת בלילה חלקה. מניחים בצד למנוחה בזמן שמכינים את הקרם.
2. מערבבים בקערית את המסקרפונה, הסוכר, המיץ וקליפת הליים או הלימון, עד שמתקבל קרם חלק. טועמים ומוסיפים עוד סוכר או מיץ לימון, לפי הטעם.
3. מחממים מחבת טפלון גדולה, וכשהיא חמה מאוד ממיסים בה כחצי כפית חמאה. מפזרים את החמאה על פני המחבת כולה. יוצקים למרכז המחבת כף מהבלילה, ומטים את המחבת במהירות כך ששכבה דקה של הבלילה תכסה את כל פני המחבת. מטגנים את הבלינצ'ס עד שחלקו התחתון ישחים קלות, ואז הופכים ומטגנים כמה שניות מהצד השני. מוציאים לצלחת, מוסיפים עוד מעט חמאה למחבת וממשיכים לטגן כך את כל הבלילה.
4. להגשה: מורחים בלינצ'ס בכף או שתיים מקרם המסקרפונה, מפזרים בנדיבות אוכמניות טריות, מגלגלים את הבלינצ'ס מעל המילוי ומגישים מיד.
בלינצ'ס עם קרם מסקרפונה - לימון ואוכמניות טריות סגור הודעה |
| 
| שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי | |
טארט ריקוטה ותאנים צלויות / "כרמלה בנחלה"ו--- איה | 20/5/2009 04:43 |
טארט ריקוטה ותאנים צלויות / "כרמלה בנחלה"
חומרים
לבצק:
60 גר' סוכר
120 גר' חמאה רכה
180 גר' קמח מנופה
1 גרידה מלימון אחד
1 חלמון ביצה.
למלית:
500 גר' גבינת ריקוטה
1 מיכל שמנת חמוצה
1 כוס סוכר
3 ביצים
גרידה מלימון אחד
50 גר צנוברים קלויים.
אופן ההכנה
בצק:
בקערת מיקסר לשים חמאה רכה וסוכר, לערבב עד לקבלת קרם חלק, מוספים חלמון וגרידת לימון, מערבבם למסה חלקה ולהוסיף את הקמח לערבוב קצר מאוד, לעטוף בניילון ולקרר שעתיים. לרדד על תבנית פאי מתפרקת, לחורר את הבצק, לקרר 30 דקות לאפות 12 דקות ב-180 מעלות ולקרר.
מלית:
לערבב בכלי אחד גבינה, שמנת, סוכר וחמאה רכה,
להוסיף ביצים אחת אחת, צנוברים וגרידת לימון,
לצקת על הקלתית ולאפות 30 דקות ב-160 מעלות
ומצננים על רשת.
תאנים:
ניתן להגיש חם או קר
להניח 20 תאנים חציות בתבנית אפיה עם מעט חמאה,
לפזר 2 כפות סוכר דמררה ולצלות כ-20 דקות ב-250 מעלות, להניח את התאנים על העוגה יחד עם נוזלי הצלייה ולהגיש.
טארט ריקוטה ותאנים צלויות סגור הודעה |
| 
| שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי | |
לביבת גבינות ופירות בדבש תמריםו--- איה | 20/5/2009 04:45 |
לביבת גבינות ופירות בדבש תמרים / באדיבות השף רועי חנין ממסעדת בליני
חומרים
150 גר' פירות חתוכים לקוביות
3 כפות מסקרפונה
3 כפות גבינה לבנה (9%)
3 כפות יין לבן
3 כפות קמח
3 כפות אבקת סוכר
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
אפשר כדור גלידה (וניל, פיסטוק, שוקולד,תמרים קוניאק).
אופן ההכנה
1. מערבבים הכול עד לקבלת עיסה אחידה.
2. מחממים מחבת טפלון עם קצת חמאה ומטגנים על אש קטנה, בכדי לא לשרוף את החמאה 2-3 דקות על כל צד.
3. סופגים את השמן, יוצקים דבש תמרים ומוסיפים כדור גלידה.
לביבת גבינות ופירות בדבש תמרים סגור הודעה |
| 
| שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי | |
מלבי שמנת עם אגוזים ופירות יערו--- איה | 20/5/2009 04:53 |
מלבי שמנת עם אגוזים ופירות יער / באדיבות מסעדת OCEAN
חומרים
1 ליטר שמנת מתוקה
800 מ"ל חלב
½ מקל וניל (ניתן להשתמש גם ב-1/2 פקק תמצית וניל)
100 גרם סוכר
80 גרם קורנפלור מדולל במים קרים
10 טיפות מי ורדים
לרוטב פירות יער:
1 ק"ג פירות יער
חצי ק"ג סוכר
חצי ליטר מים
אופן ההכנה
1. מרתיחים יחד את החומרים לרוטב פירות היער, מורידים את האש מבשלים מעט ומקררים.
2. מרתיחים את כל הרכיבים יחד (למעט הקורנפלור), להנמיך את האש ולהוסיף את הקורנפלור, לסנן, לצקת לכלים ולקרר מספר שעות.
הגשה:
יוצקים מעל את רוטב הפירות
אפשרות - אגוזים קצוצים, קוקוס וכמה טיפות מי ורדים סגור הודעה |
| 
| שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי | |
סלסלות קדאיף במילוי תותים וקרם פטיסיירו--- איה | 20/5/2009 04:55 |
סלסלות קדאיף במילוי תותים וקרם פטיסייר / השף אמיר כלפון מאחוזת יערות הכרמל
חומרים
לסלסלות:
2 כוסות אטריות דקיקות לקדאיף
50 גרם חמאה מומסת
2 כפות אבקת סוכר.
לקרם פטיסייר:
360 מיל חלב
25 גרם קורנפלור
2 חלמונים
1 תרמיל וניל חצוי לאורך
50 גרם סוכר.
תותים:
2 כוסות תותים שטופים היטב
30 גרם אבקת סוכר.
אופן ההכנה
הכנת הסלסלות:
מחממים את התנור לחום בינוני ומשמנים את התבניות. שמים את האטריות בקערה, מוסיפים את החמאה המומסת ואבקת סוכר, ומערבבים עד שהן מצופות היטב בחמאה. מחלקים את האטריות בין התבניות ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות. אופים בין 7 ל-10 דקות עד שהסלסלות אפויות וזהובות, מצננים ושומרים בכלי אטום עד להגשה.
הכנת הקרם:
מערבבים בקערה חצי כוס חלב עם קורנפלור, מוסיפים את החלמונים וטורפים היטב. שמים את יתרת החלב בסיר, מוסיפים את תרמיל הווניל והסוכר, מערבבים ומביאים לסף רתיחה. מסירים מהכיריים ומוסיפים בזרם דק, תוך כדי ערבוב מתמיד, שליש מהחלב החם לתערובת החלמונים. מחזירים את הסיר לכיריים, מערבבים, ומוסיפים את תערובת החלמונים לסיר תוך ערבוב מתמיד. מנמיכים את הלהבה. מבשלים תוך בחישה מתמדת בעזרת מטרפה או כף עץ, כדקה, עד שנוצר קרם סמיך. מעבירים את הקרם לכלי שטוח ומכסים את פניו בניילון נצמד, מצננים ומאחסנים בקירור עד לשימוש.
הכנת התותים:
חוצים את התותים לאורך ומערבבים בכלי עם אבקת סוכר. משהים כ-10 דקות, עד שהתותים מפרישים נוזלים.
הרכבת המנה:
ממלאים את סלסלות הקדאיף בקרם הפטיסייר, מסדרים את חצאי התותים בעיגול מעל הקרם, מניחים על צלחת הגשה ומגישים.
סלסלות קדאיף במילוי תותים וקרם פטיסייר סגור הודעה |
| 
| שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי | |
סברינה משודרגת / מיקי שמוו--- איה | 20/5/2009 04:59 |
סברינה משודרגת / מיקי שמו
חומרים
לבצק ל - 15 יח':
3 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
100 גר' חמאה מומסת
100 גר' שמן
5 ביצים
קורט מלח
עד כוס מים
1/2 חב' שימרית - 25 גר'
לסירופ:
1 קילו סוכר
1 ליטר מים
חומרים למילוי:
6 תותים
3 קיווי
אננס אחד גדול
1 מיכל שמנת מתוקה
3 כפות סוכר
15 תותים לקישוט
אופן ההכנה
1. מערבבים את הקמח, השמרים, הסוכר והמים, מוסיפים שמן, חמאה מומסת וביצים ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה ומעט דביקה.
2. מזלפים לתבנית ומתפיחים שעה.
3. אופים ב-180C עד 40 דקות. בגמר האפיה יש לקרר לטמפ' החדר.
4. יש להכין סירופ סוכר מתערובת של 1 קילו סוכר ו - 1 ליטר מים עד רתיחה. להנמיך את האש למינימום ולבשל את הסברינות 3 דק' מכל צד.
5. יש לחתוך לקוביות את הפירות (פירות העונה - קיווי, תות שדה, אננס, אפרסק, משמש), להכניס אותם דרך מסננת לסירופ ל - 2 דקות. להוציא ולסנן.
סגור הודעה |
| 
| שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי | |
קרפ גבינת ריקוטה וצימוקים ברום ברוטב קרמלו--- איה | 20/5/2009 05:02 |
קרפ גבינת ריקוטה וצימוקים ברום ברוטב קרמל / באדיבות אסנת רוט
חומרים
לקרפ:
2 כפות שמן
1 כוס קמח (140 גרם)
1 וחצי כוס חלב (300 גרם)
2 ביצים
קורט מלח
1 כף סוכר
למלית גבינה וצימוקים:
250 גרם גבינת ריקוטה
150 גרם גבינה לבנה 9%
100 גרם סוכר
30 גרם אינסטנט פודינג וניל
100 גרם צימוקים ברום (סחוטים)
גרידת לימון מלימון אחד
לרוטב הקרמל:
185 גרם סוכר חום בהיר
250 גרם שמנת מתוקה
100 גרם חמאה
אופן ההכנה
הכנת הקרפ:
1. במיקסר או בלנדר מערבבים את כל החומרים הרטובים, מוסיפים את הקמח לאט עד לקבלת מסה אחידה.
2. מטגנים במחבת טפלון (אפשר ללא שמן בכלל) קרפים דקים.
הכנת המלית:
כשעתיים לפני משרים 100 גרם צימוקים ברום איכותי ונותנים לצימוקים לעמוד ולספוח את הרום.
(במידה ואין רום בבית, אפשר לשים מים ותמצית רום, אבל כמובן שהאופציה הראשונה עדיפה)
1. מערבבים הכל בקערה.
2. פורסים קרפ ומניחים במרכז מהמלית גבינה, מקפלים בצורת מעטפה או מגלגלים לגליל סגור בצדדים.
לרוטב קרמל:
1. מערבבים את כל המוצרים בסיר מעל להבה בינונית עד להמסה (לא להרתיח), כשהמסה אחידה מפסיקים לערבב ונותנים לה לבעבע קלות כ-3-4 דקות. עד שהמסה נהיית סמיכה קלות ובצבע קרמלי.
2. שופכים מעל הקרפים ומגישים.
טיפ:
אפשר לגוון את הקרפים עם תותים או בננות במקום צימוקים. סגור הודעה |
| 
| שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי | |
לביבות הולנדיות עם צימוקים ורום / בני סיידאו--- איה | 20/5/2009 05:17 |
לביבות הולנדיות עם צימוקים ורום / בני סיידא
(מאתר שימרית)
אופן ההכנה:
4 כוסות קמח
30 גרם שמרי שמרית
4 כפות סוכר
50 גרם חמאה רכה
2 כוסות חלב פושר
1/2 כפית מלח
1 ביצה
200 גרם צימוקים בהירים שרויים ב- 1/3 כוס רום נקי ( לא תמצית ) או ברנדי
1 כפית תמצית וניל
קליפת לימון מגוררת
שמן לטיגון עמוק
להגשה:
שמנת חמוצה או שמנת של פעם
אבקת סוכר
מרקחת דובדבנים
אופן ההכנה:
1.שמים בקערה את כל מרכיבי הבצק, טורפים לבלילה חלקה ורכה ומכסים. מניחים במקום חמים
עד שהבצק מכפיל את נפחו ( כשעה וחצי ). טורפים את הבצק שוב ומתפיחים פעם שנייה.
2.מחממים שמן לטיגון עמוק. טורפים את הבצק פעם נוספת, נוטלים כף מהבצק ומחליקים לשמן
בעזרת כף נוספת. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה ומעבירים לנייר סופג.
3.מעטרים באבקת סוכר, מגישים עם שמנת חמוצה ומרקחת דובדבנים.
לביבות הולנדיות עם צימוקים ורום / בני סיידא
סגור הודעה |
| 
| שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי | |
| 20/5/2009 05:23 |
גביניות אישיות מתוקות / קרין גורן
(מתוך אתר שימרית)
טיפ שמרית:
באפיה עם גבינה חשוב להקפיד על שימוש בגבינות יבשות.
מרכיבים לבצק
· 1/2 3 כוסות קמח 500 גר'
· 1/2 שקית שמרית 25 גר'
· 1/2 שקית משפר אפיה
· 120 גר םחמאה מומסת
· 2 חלמונים
· 1/2 כוס סוכר 100 גר’
· 1 כוס חלב 250 מ”ל
· קורט מלח
מרכיבים למלית:
· 500 גר’ גבינה לבנה יבשה בגוש (למשל 2 חבילות "טוב טעם")
· 2 חלבונים
· 2 כפות קורנפלור
· 20 גר’ חמאה מומסת
· 1/2 כוס סוכר 100 גר’
· 2 כפיות תמצית וניל
· קליפת לימון מגוררת
· 1 כוס צימוקים בהירים קטנים 100 גר’
למריחה:
ביצה טרופה
אופן ההכנה:
מכניסים לקערת מערבל את כל חומרי הבצק, פרט לחמאה, מוסיפים בהדרגה את החמאה המומסת ולשים עד לקבלת בצק רך וקטיפתי. משהים מכוסה במקרר (לפחות לשלוש שעות)
מערבבים את חומרי המלית, ללא הצימוקים, לתערובת אחידה.
מחלקים את הבצק ל 2-מרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס”מ, מורחים חצי מתערובת המלית ומפזרים את הצימוקים.
מגלגלים לרולדה ופורסים לפרוסות בעובי של כ-2 ס"מ.
משכיבים את הפרוסות עם מרווחים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה,ומתפיחים מכוסה כ 30- דקות במקום חמים. מברישים בעדינות בביצה טרופה ומפזרים סוכר לבן.
אופים בתנור שחומם מראש ל 170° מעלות, כ- 20 דקות עד לקבלת גוון זהוב.
גביניות אישיות מתוקות / קרין גורן
תמונה להמחשה מתוך אתר שימרית .jpg) סגור הודעה |
| 
| שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי | |
| 20/5/2009 05:47 |
מתכון מרענן ומעולה!!ולא מסובך כמו שזה ניקרא...מבטיחה
להכין קרם אונגלז[רוטב וניל מבושל]וקר
מתכון מצורף למטה...
שני סלסלות תותים מנוקים
חצי כמות פרוסה ומעליה פזרו סוכר ולהניח בצד
ובכמות השניה הכנתי רוטב [קולי]
ריסקתי את התותים עם 4 כפות א סוכר וכמה טיפות לימון
עד לקבלת תערובת סמיכה..
לאחר מכן
לערבב קופסה של מסקרפונה עם קרם אונגליז[הקר]
להוסיף את התותים החתוכים
לערבב בעדינות
להגשה
מכינים בכוסות
בתחתית לימזוג מהרוטב של התותים
מעל להוסיף את תערובת המסקרפונה תותים וקרם אונגליז
ולקשט בתות
ולהגיש קר..נישבעת לכן שזה כלום עבודה
ומאוד טעים
הנה מתכון של רות קינן
חומרים
1 מכל (250 מ"ל) שמנת לקצפת
1 תרמיל וניל
3 חלמונים
1/3 כוס סוכר
1 כפית עמילן תירס (קורנפלור)
אופן ההכנה
1. מרתיחים את השמנת עם תרמיל הווניל ומסירים מהלהבה. מניחים לתרמיל הווניל לשהות בשמנת כ-10 דקות. מוציאים וחוצים לאורך. בחוד של סכין מוציאים את הגרגרים השחורים ומחזירים לשמנת.
2. מחזירים את השמנת לרתיחה ובינתיים טורפים את החלמונים עם הסוכר והעמילן עד שהתערובת אחידה. מסירים את השמנת מהלהבה ויוצקים בהדרגה, בזילוף איטי, לתערובת החלמונים, תוך בחישה רצופה.
3. מחזירים את התערובת לסיר ומציבים אותו על להבה נמוכה ביותר או על סיר אחר עם מים רותחים. מבשלים תוך בחישה עד שהתערובת מסמיכה. מסירים מייד מהלהבה ומצננים היטב.
הערות:
כשמגזימים בבישול או מבשלים בחום גבוה מדי, הרוטב עלול להתגבש. במקרה כזה, מסירים מייד מהלהבה ומעבירים דרך מסננת דקה.
במקום מקל וניל, אפשר לקצר את התהליך ולהשתמש בכפית תמצית וניל (אמיתי, בבקשה, של "מק'קורמיק"). מדלגים על שלב ההשריה, מכינים את הרוטב ומערבבים לתוכו את התמצית אחרי שמסירים מהאש.
הרוטב מתאים להכנת טרייפל, אך גם כליווי למגוון קינוחים ועוגות, בעיקר חמות (טארט תפוחים, עוגת שוקולד חמה).
 אילתור שלי חוץ מהכנת הקרם כמובן   סגור הודעה |
| 
| שלח לי דוא"ל | |
פנה קוטה קוקוס / השף הלבןו--- תמר | 20/5/2009 06:39 |
קופסא של חלב קוקוס (400 מ"ל)
2 מיכלים של שמנת לבישול (250 מ"ל כל אחד)
3/4 כוס סוכר
2 שקיות ג'לטין (14 ג כל אחת)
1/4 כוס מים
בסיר בינוני מרתיחים את חלב הקוקוס, שמנת לבישול וסוכר. מסירים מהאש ומצננים 15 דקות.
מערבבים בכוס קטנה את הג'לטין עם המים ומערבבים היטב בעזרת מזלג שלא ישארו גושים.
מוסיפים לתערובת החלב והשמנת ומערבבים היטב.
יוצקים את התערובת לתבנית פיירקס בינונית או ל8 כלים אישיים ומצננים במקרר לפחות ל3 שעות.
הופכים לצלחות אישיות (אם נתקלים בקושי להוציא מן התבנית האישית, טובלים את התבנית ל10 שניות במים חמים)
מקשטים בתלולית ריבה למעלה
מגישים קר
סגור הודעה |
| 
| |
מוס לימון ודובדבנים/השף הלבןו--- תמר | 20/5/2009 06:44 |
ל8 מנות
2 מיכלי שמנת להקצפה
1 חלב מרוכז ממותק (175 ג)
קופסת תרכיז מיץ לימון קפוא ומופשר (פריגת)
4 כפות לימונצ'לו (לא הכרחי)
מקציפים את השמנת לקצפת יציבה, מוסיפים את החלב, תרכיז הלימון והלימונצ'לו ומערבבים ידנית לקבלת קציפה אחידה.
מעבירים לגביעי זכוכית או כל תבנית אחרת ומקררים לפחות 5 שעות.
מגישים עם דובדבנים או פירות יער או תותי שדה חצויים סגור הודעה |
| 
| |
| 20/5/2009 06:50 |
לא יודעת מה המקור... דודה שלי מכינה את זה תמיד לארוחות חגיגיות...
טעים ברמות על
חומרים:
3 מיכלי שמנת מתוקה
צנצנת נוטלה (הגודל הרגיל, לא הגדול)
אופן ההכנה:
מקציפים מיכל שמנת מתוקה עם צנצנת הנוטלה, ובקערה נפרדת את 2 מיכלי השמנת הנותרים. מקפלים את קצפת הנוטלה אל קערת הקצפת, מעבירים לתבנית פיירקס מאורכת או לכלים אישיים. מכניסים למקפיא לכמה שעות.
סגור הודעה |
| 
| |
קינוח יוגורט עם תמרים / אלינוער רביןו--- תמר | 20/5/2009 06:56 |
המרכיבים (8 מנות):
1 מיכל שמנת מתוקה
14 גרם ג'לטין
1/2 כוס סוכר דק
2 גביעי יוגורט טבעי
1 כפית תמצית וניל
להגשה:
400 גרם תמרים
2 כפות סוכר
2 כפות ליקר פירות
אופן ההכנה:
מכינים את התמרים: מגלענים אותם וחותכים לרצועות, מניחים בקערה ומפזרים מעל את הסוכר והליקר.
ממיסים את הג'לטין במעט שמנת מתוקה. בסיר קטן מחממים את השמנת שנותרה עם הסוכר תוך בחישה, רק עד שהסוכר נמס. מוסיפים את הג'לטין ומערבבים היטב.
מערבבים בקערה את היוגורט עם הווניל ומסננים פנימה את תערובת השמנת והג'לטין.
מרפדים 8 גביעי זכוכית בחלק מהתמרים, את הנותר מכסים ביריעת ניילון נצמד.
יוצקים על התמרים שבגביעים את תערובת היוגורט, מכסים ביריעת ניילון נצמד ומצננים מספר שעות במקרר, עד שהתייצב.
מוציאים מהמקרר, מפזרים מעל את התמרים שנותרו ומגישים.
סגור הודעה |
| 
| |
קרם מסקרפונה ודובדבנים / ynet אוכלו--- תמר | 20/5/2009 06:59 |
מתכון של השף אורי לוי, "אינגריד רסטו בר"
מרכיבים (4 מנות):
250 גרם גבינת מסקרפונה
250 מ"ל שמנת מתוקה
3 כפות אבקת סוכר
גרידת תפוז מרבע תפוז (רק מהקליפה החיצונית)
1 מקל וניל טרי
6 דובדבנים שלמים
16 דובדבנים חצויים ומגולענים
אופן ההכנה:
מקציפים את השמנת עד לקבלת קצפת יציבה ושומרים במקרר.
בקערת נירוסטה מניחים את המסקרפונה, אבקת הסוכר, גרידת התפוז וגרגירי מקל הווניל.
מערבבים לתערובת חלקה ושומרים במקרר.
לאחר חצי שעה מקפלים בעדינות לתערובת המסקרפונה את הדובדבנים החצויים והשמנת המתוקה המוקצפת.
מערבבים הכול יחד בעדינות ומחלקים בכוסות הגשה.
מקשטים בדובדבנים השלמים, מכסים בניילון נצמד, ומקררים שוב כ-4 שעות במקרר לפני הגשה.
סגור הודעה |
| 
| |
פלאן ריבת חלבו--- לאה.ק | 20/5/2009 07:18 |
פלאן ריבת חלב
מאת שף אל גאו'צו איציק פינשטיין
חומרים ל-5 סועדים
3 כוסות חלב [750 מ"ל]
פקק תמצית וניל אמיתית
כוס סוכר
3 ביצים שלמות
4 חלמונים
5 כלים אישיים
אופן הכנה
*מוסיפים את החלב בסיר ומביאים לסף רתיחה
*מכבים את האש ומוסיפים את הוניל
*מקציפים מעט את הביצים והסוכר,מוסיפים את החלב תוך כדי עירבוב ומסננים.
הכנת הקרמל
מניחים 3/4 כוס סוכר בתוך מחבת עבה ומחממים על אש בינונית
מבלי לערבב,לאחר המסת הסוכר והפיכתו לנוזלי ובעל גוון חום כהה בוחשים בכף עץ כדי לקבל גוון אחיד
* מצפים בקרמל את תחתיות הכלים האישיים ומעליו את תערובת הסוכר,חלב והביצים.
* ממלאים את תבנית האפייה מים עד כדי 1/3 מגובה הכלים ומניחים את הכלים האישיים בתוך המים
* אופים ב-160 מעלות כ-40-50 דקות עד להתייצבות הקרם
להגשה
הופכים את תוכן הכלים לתוך צלחת הגשה –כך שהקרמל הנוזלי נשפך על דפנות הצלחת ומקשטים בריבת חלב גולמית לפי הטעם
סגור הודעה |
| 
| |
אורז עם חלב (סוטלאץ)ו--- לאה.ק | 20/5/2009 07:22 |
מתכון טעים באדיבות חברת 'מיה'
החומרים הדרושים
3/4 כוס אורז פרסי
1.5 ליטר חלב (3% שומן)
3/4 כוס סוכר
סוכר וניל
2 טיפות מי ורדים
הוראות הכנה
* שופכים את האורז לשכבה אחידה בסיר גדול ומכסים במים. מבשלים מעל להבה בינונית תוך כדי בחישה. לאחר הרתיחה, יש להשאיר עוד כעשר דקות עד שהאורז סופח את כל המים. בוחשים היטב על מנת להפריד בין גרגירי האורז.
* יוצקים את החלב מעל האורז, מעבירים לאש הנמוכה ביותר וממשיכים לבשל כשעה נוספת, כאשר מדי פעם בוחשים. ככל שהאורז סמיך יותר יש לבחוש יותר. מבשלים עד שהאורז סופח את מרבית החלב, ומתקבל כעין קרם.
* מוסיפים את הסוכר תוך כדי ערבוב, ולאחר הוספת כל הסוכר מסירים מן האש.
* ניתן להגיש חם או קר.
* לפני ההגשה – לפזר מעט קינמון מעל הסוטלאץ'.
סגור הודעה |
| 
| |
| 20/5/2009 07:59 |
1 שמנת מתוקה
1 מיכל קטנטן של פריגת קפוא, או 2/3 מיכל רגיל. מומלץ בטעם מנגו.
3-4 כפות גדושות חלב משומר.
הכמות מתאימה לתבנית של אינגליש קייק.
להקציף את השמנת מתוקה.
לקפל פנימה את תרכיז הפריגת (כמו שהוא - לא למהול במים).
להוסיף חלב משומר.
למזוג לתבנית אינגליש-קייק ולשלוח למקפיא.
סגור הודעה |
| 
| |
| 20/5/2009 10:29 |
פואר הלנה היפה - אגס הלנה היפה / שרוניק - אבא שלי מכין לנו את זה
חומרים
גלידה ווניל
קופסה אגסים שימורים ( תוצרת חוץ )
שוקולד מריר 60%
1/2 - 1 מיכל שמנת מתוקה
ההכנה:
- ממיסים בבאן מרי את השוקולד ואז להוסיף את השמנת
- לוקחים גביע יפה שמים חצי אגס
- ומעליו שמים כדור גלידה וניל
- שמים מעט שוקולד מומס ומגישים
מאוד פשוט
מאוד טעים סגור הודעה |
| 
| |
גלידת ווניל עם דובדבנים וסירופ שוקולד חםו--- שרוניק | 20/5/2009 10:32 |
גלידת ווניל עם דובדבנים וסירופ שוקולד חם / שרוניק
חומרים:
גלידה ווניל / ווניל ודובדבנים
1-2 צנצנות דובדנים ( תוצרת חוץ )
שוקולד מריר 60%
1/2 - 1 מיכל שמנת מתוקה
ההכנה:
- ממיסים את השוקולד
- שמים כדור ווניל בגביע יפה
- ומעל הגלידה שמים דובדבנים ומעט מהסירופ שוקולד
חג שמח סגור הודעה |
| 
| |
| 20/5/2009 10:39 |
עוגת גבינה בציפוי אוכמניות של שרה בר
*תחתית:
3 ביצים מופרדות
3/4 כוס סוכר
1 כף שמן
3/4 כוס קמח תופח
להקציף חלבונים+סוכר,בקערה נפרדת לטרוף חלמונים ולהוסיף את השמן בהדרגה ולהוסיף לקערת הקצף.
להוסיף את הקמח ולקפל עד קבלת עיסה אחידה.מעבירים לתבנית מס’ 26 משומנת ואופים 15-20 דק’ בחום בינוני (175).
*חומרים למלית:
2 שמנת מתוקה
1/2 כוס חלב
1 אינסטנט פודינג וניל
1/2 כוס סוכר
2 סוכר וניל
2 גבינה לבנה 5% / 9%
3/4 כוס מים רותחים
1 שקית(14 גר’) ג’לטין נטול טעם
הכנת המלית:
שמים בקערה את השמנת,החלב,פודינג,סוכר וסוכר וניל ומקציפים עד קבלת קרם חלק.
לערבב את הגבינה ולהוסיף לקרם.
מבליעים את הג’לטין במים החמים עד שימס כליל,מוסיפים לקרם הגבינה ומוודאים שיתאחדו היטב.
לשים בצד מעט מהקרם לקישוט והשאר לשטח על העוגה האפויה ולהכניס למקרר כ-שעה.
*ציפוי:
1/2 קופסה שימורי אוכמניות או קונפיטורת אוכמניות (300-400גר’(
1 כפית ג’לטין
1/4 כוס מים רותחים
לשים בקערה את האוכמניות ,להמיס את הג’לטין ולהוסיף לאוכמניות ,לערבב היטב.
לקשט את העוגה עם הקרם מסביב עם מזלף ויוצקים את האוכמניות במרכז העוגה משטחים יפה מסביב.
** שומרים במקרר את העוגה לפחות יום לפני ההגשה . 
בתאבון- שרה בר
 סגור הודעה |
| 
| |
טירמיסו בכוסות אישיותו--- תמר מהעבודה | 20/5/2009 10:59 |
מתכון של השף אבירם דותן ממסעדת לוצ'נה בירושלים
חומרים:
6 ביצים מופרדות
6 כפות ( 75 גרם) סוכר
500 גרם גבינת מסקרפונה
1.15 כוס אספרסו חזק וקר או כף של נס קפה עם מים חמים
80 מ"ל ברנדי
40- 50 בישקוטים
קקאו לקישוט
אופן ההכנה:
טורפים את החלמונים והסוכר לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים גבינה ומערבבים לתערובת במרקם חלק ואחיד.
את החלבונים מקציפים במיקסר לקצף יציב. טורפים 1/3 מהקצף לתערובת הגבינה ולאחר מכן מקפלים בעדינות את יתרתו לתוך אותה תערובת.
מערבבים אספרסו וברנדי יחד וטובלים בו את הבישקוטים למשך שניה, מכל הכוונים (לא משרים!).
מסדרים שלושה מהבישקוטים בכוסות הגשה אישיות או בקעריות שקופות, שופכים את התערובת מעל ומכניסים למקרר למשך לילה.
הגשה:
לפני ההגשה זורים קקאו בנדיבות, ואפשר לקשט גם עם בישקוט בצד.
סגור הודעה |
| 
| |
| 20/5/2009 11:49 |
המתכון מחברה,עוגה גבוהה שתמיד מצליחה ,נראה קשה אבל לא....
המצרכים לבצק:
חצי חב חמאה (100 גר)
כוס וחצי קמח
2 כפיות סוכר
1 חלמון
חצי חב אבקת אפיה
למלית:
50 גר חמאה
5 חלמונים
כוס סוכר
5 חלבונים
חצי כוס סוכר להקציף עם החלבונים
גרידת לימון
5 כפות קמח
500 גר גבינה לבנה 5 או 9 אחוז
גביע שמנת חמוצה
אופן ההכנה :
ללוש מחמרי הבצק בצק(לא ללוש מידי רק שיצא פירורי ואחיד)
לשטח בתבנית 26 עגולה נפתחת מלמטה ולאפות בחום בינוני 180 עד שמוכן כ15-20 דקות, לצנן היטיב
בקערה 1:להקציף 5 חלבונים עם חצי כוס סוכר
בקערה שניה: להקציף קלות חלמונים,חמאה וסוכר
להוסיף את הגבינה,גרידת הלימון ושמנת חמוצה ואת הקמח ולהוסיף בעדינות את קצף החלבונים
למרוח על התחתית האפויה ולאפות בחום בינוני כשעה ,לצנן בתנור
אפשר לשים בתבנית מתחת אמבט מים.
סגור הודעה |
| 
| |
פודינג אטריות חלבי/מעדן לשבועותו--- גדולה | 20/5/2009 13:28 |
מקור-ג'וליה וויסמן
חומרים:
220 גר' אטריות ביצים דקות
6 ביצים
חצי כוס סוכר
חצי כוס גבינת שמנת
חצי כוס חלב
חצי גביע שמנת חמוצה
110 גר' חמאה מומסת
1 כפית וניל
ציפוי:
קורנפלקס מעוכים
110 גר' חמאה
3/4 כוס סוכר חום
הוראות הכנה:
לחמם את התנור ל350 מעלות
לבשל ולסחוט את האטריות
להקציף את הביצים עם הסוכר
לערבב היטב את גבינת השמנת והחלב
להוסיף את תערובת גבינת השמנת לתערובת הביצים
לבחוש את התערובת עם חמאה מומסת,וניל ושמנת חמוצה-לערבב היטב
לערבב את התערובת עם האטריות הסחוטות
לשמן תבנית מלבנית בחמאה ולשפוך לתוכה את התערובת
לערבב לחוד את חומרי הציפוי ולמרוח מעל התערובת
לאפות בחום של 350 מעלות במשך 40-45 דקות. סגור הודעה |
| 
| |
רפרפת אוכמניותו--- גדולה | 20/5/2009 13:42 |
מקור-מ. מאזה
חומרים:
2 כוסות של אוכמניות שטופות ללא גבעול
1 כף מיץ לימון טרי
קורטוב קנמון טחון
4 כפות חמאה בטמפרטורת החדר
2/3 כוס סוכר
11/2 כוס ות קמח
1 כפית אבקת אפיה
קורטוב מלח
1 כוס חלב
הוראות הכנה:
לחמם תנור .לשים את האוכמניות,מיץ לימון וקנמון בקערה ולבחוש היטב
להעביר לכלי סופלה בעל 8 כוסות ולהניח בצד
לטרוף במיקסר חמאה וסוכר במהירות בינונית 5 דקות -עד לקבלת מירקם קטיפתי קליל.
להוסיף קמח,אבקת סוכר ומלח לטרוף עד שמגבשים פירורים
להוסיף חלב ולהמשיך עוד דקת ערבוב עד שהתערובת סמיכה
לשפוך את התערובת על האוכמניות שבכלי
לשפוך כוס מים רותחים על התערובת
0המים יחליקו מעט את הגושים שבתערובת)
לשים את כלי הסופלה על נייר אפיה.
להכניס לתנור ולאפות כשעה עד שהאוכמניות יבעבעו ויהיה קרום מוזהב
באמצע זמן האפיה יש לסובב את הכלי
יש להעביר את הכלי לקרור קל.להגיש חם
בתאבון! סגור הודעה |
| 
| |
| 20/5/2009 14:50 |
 אחד הקינוחים האהובים עלי ועל בעלי...הביצוע קל ופשוט אבל הקושי הגדול נובע מהחיפוש אחרי תחליף "ג'יבנה" שהיא גבנת העזים המקורית שבה משתמשים בכנאפה .
כאן אני מציעה לכם שתי אופציה
שילוב של ריקוטה ופרומעז - אהוב עלי
שילוב של ריקוטה ובולגרית עזים - אהוב על בעלי
במקרה שבוחרים בבולגרית עזים יש להשרות אותה במים מספר שעות ולהחליף את המים מדי פעם כדי להוריד את המליחות
~
נהוג לערבב את הקדאיף בחמאה מומסת, אבל אני מעדיפה את הסמנה על פני החמאה - כמו שהראה שף חוסם. הסבר על הכנת הסמנה (קלי קלות) למטה
~
מתאים לתבנית בינונית או ל- 12 תבניות מאפינס
.
.
 מצרכים
חבילת איטריות קדאיף - 350 גרם
מאתיים גרם חמאה מומסת או סמנה
.
מילוי
חבילת ריקוטה
מאה חמישים ג' פרומעז או
בולגרית עזים שרויה במים לילה ושתופה
שתי כפות סוכר
חמישים גרם אגוזים קצוצים או צנובר
.
סירופ
שתי כוסות מים
כוס ורבע סוכר
שתי טיפות מי זהר
.
קישוט
פיסטוקים גרוסים או בוטנים
 הכנה
מבשלים את המים והסוכר של הסירופ 10 דקות ומכבים
מוסיפים את המזהר ומכבים
~
מערבבים את מצרכי המילוי
~
טובלים שערות קדאיף בתוך החמאה / סמנה המומסת
ומסדרים שיכבה בתבנית
מעל, מסדרים שיכבה של תערובת הגבינות
וסוגרים על ידי שאר הקדאיף
אופים על 180 עד שזהוב
ביציאה יוצקים סירופ ומקשטים
 הכנת הסמנה
שמים כשלוש חפיסות חמאה בקערה במיקרו
מפעילים שתי דקות והחמאה נפרדת לשני חלקים
החלק העליון, הצלול זה השומן הטהור: הסמנה אותו אנחנו רוצים
למטה, הלבן אלו מוצקי החלב ואותם אנחנו לא צריכים
 סגור הודעה |
| 
| שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי | |
מסרקים את השיערות ומערבבים עם הסמנהו--- מרילין טורבינה  | 20/5/2009 14:51 |
| |
מערבבים את הגבינותו--- מרילין טורבינה  | 20/5/2009 14:52 |
| |
מסדרים בתבניות ואופיםו--- מרילין טורבינה  | 20/5/2009 14:52 |
| |
|