...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

~ מתכונים לפסח - אוסף מתכונים לחרוסת ~ ו--- איה   22/3/2009 02:59


נוהגים להכין את החרוסת ממיני פירות שאליהם נמשלו ישראל בשיר השירים:

תפוח - "תחת התפוח עוררתיך".
רימון - "כפלח הרימון רקתך".
תאנה - "התאנה חנטה פגיה".
תמר - "אמרתי אעלה בתמר".
אגוז - "אל גינת אגוז ירדתי".
שקד - על שם ששקד הקב"ה על הקץ.

כמו כן נהוג להוסיף לתערובת הפירות יין זכר לדם בני ישראל שנשפך במצרים.
החרוסת נעשית תחילה כעיסה עבה, זכר לטיט שבו נשתעבדו בני ישראל במצרים, בתוספת פיסות של התבלינים קינמון וזנגביל זכר לקש שעורב בטיט. את העיסה שורים ביין כדי שתהפוך לנוזלית יותר, כל עדה ומנהגיה...
(מתוך ויקיפדיה)

בשירשור זה נרכז מבחר מתכונים לחרוסת
חרוסת בסגנון עדות שונות, חרוסת מבית אמא, חרוסת שאתם מכינים
ועוד...ועוד....

שירשור זה יתווסף לעמוד מאכלי חגים בו תוכלו למצוא אוסף מתכונים לפסח






לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
~ מתכונים לפסח - אוסף מתכונים לחרוסת ~ ו--- איה   « הודעה נוכחית22/3/2009 02:59


נוהגים להכין את החרוסת ממיני פירות שאליהם נמשלו ישראל בשיר השירים:

תפוח - "תחת התפוח עוררתיך".
רימון - "כפלח הרימון רקתך".
תאנה - "התאנה חנטה פגיה".
תמר - "אמרתי אעלה בתמר".
אגוז - "אל גינת אגוז ירדתי".
שקד - על שם ששקד הקב"ה על הקץ.

כמו כן נהוג להוסיף לתערובת הפירות יין זכר לדם בני ישראל שנשפך במצרים.
החרוסת נעשית תחילה כעיסה עבה, זכר לטיט שבו נשתעבדו בני ישראל במצרים, בתוספת פיסות של התבלינים קינמון וזנגביל זכר לקש שעורב בטיט. את העיסה שורים ביין כדי שתהפוך לנוזלית יותר, כל עדה ומנהגיה...
(מתוך ויקיפדיה)

בשירשור זה נרכז מבחר מתכונים לחרוסת
חרוסת בסגנון עדות שונות, חרוסת מבית אמא, חרוסת שאתם מכינים
ועוד...ועוד....

שירשור זה יתווסף לעמוד מאכלי חגים בו תוכלו למצוא אוסף מתכונים לפסח






לחץ להגדלה


סגור הודעה |  כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
חרוסת פרסיתו--- איה
22/3/2009 03:06
חרוסת פרסית??ו--- שלום_Shalom
13/4/2014 14:19
חרוסת תימניתו--- איה
22/3/2009 03:08
חרוסת בנוסח יהדות מצריםו--- איה
22/3/2009 03:13
חרוסת בסגנון מרוקאיו--- איה
22/3/2009 03:18
חרוסת לא מבושלת עם קינמון ומרסלה / דורעם גונטו--- איה
22/3/2009 03:23
חרוסת עם תפוחים, אגסים וחמוציות / דורעם גונטו--- איה
22/3/2009 03:26
חרוסת עיראקיתו--- איה
22/3/2009 03:34
חרוסת בנוסח אשכנז / אנה וגנר ו--- איה
22/3/2009 03:56
חרוסת יהדות איטליהו--- איה
22/3/2009 04:15
חרוסת יהדות גרוזיהו--- איה
22/3/2009 04:16
חרוסת יהדות בולגריהו--- איה
22/3/2009 04:18
חרוסת תאנים לפסח / השף ארז שטרןו--- איה
22/3/2009 04:28
סוכריות חרוסתו--- איה
22/3/2009 04:31
חרוסת סילאן ופיצוחים ו--- pirge  
22/3/2009 08:14
חרוסת ספרדיתו--- איה
22/3/2009 13:42
חרוסת לייט ו--- איה
22/3/2009 13:47
חרוסת תפוחי עץו--- איה
22/3/2009 13:52
חרוסת בנוסח איזמירו--- איה
22/3/2009 14:00
חרוסת עיראקית - הודית + מתכון להכנת דבש תמריםו--- איה
22/3/2009 14:04
חרוסת - של יוכי זכאי - "מבשלים"ו--- פלפלית
22/3/2009 14:06
חרוסת בנוסח טריפוליטאיו--- איה
22/3/2009 14:07
חרוסת - יהדות אשכנז ו--- פלפלית
22/3/2009 14:08
חרוסת בנוסח אשכנזו--- איה
22/3/2009 14:09
חרוסת טרופיתו--- פלפלית
22/3/2009 14:10
חרוסת מתובלתו--- פלפלית
22/3/2009 14:11
חרוסת מצרית ו--- פלפלית
22/3/2009 14:13
חרוסת תמרים - שף שאול בן אדרת "קימל"ו--- פלפלית
22/3/2009 14:14
חרוסת ייקית - [יהדות גרמניה]ו--- פלפלית
22/3/2009 14:15
חרוסת גיל חובבו--- גילה
22/3/2009 14:19
חרוסת מתכון מהביתו--- גילה
22/3/2009 14:23
חרוסת עם צימוקים/חדוהששוןו--- שומית
23/3/2009 12:55
חרוסת עם תמרים/ חדוה ששוןו--- שומית
23/3/2009 13:00
כדורי חרוסת ו--- אורית(ה)  
13/4/2014 18:24



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן