...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עיצות של אימי ז"ל להכנת מרק עוף כהילכתוו--- שמני 18/9/2008 11:39

עיצות של סבתא ריטה(אמא של שמני), למרק עוף מוצלח!

כללים אלה מתאימים תמיד, לכל מתכון של מרק עוף

1- ככל שמשתמשים ביותר בשר עוף, המרק משתבח.

2- ככל שמשתמשים ביותר מים איכות המרק יורדת.

3- מומלץ מאד להשתמש בחלקי עוף מגוונים: כרעיים, שוקיים, חזה וגם חלקי פנים!

4- כדאי להוסיף גרונות וגב המכילים עצמות. מומלץ גם להוסיף גרון או שניים של הודו - כולם ישפרו את הטעם.

5- להשתדל להשתמש בבשר מעוף מבוגר/זקן (העופות הגדולים ביותר), הטעם הבשרי שלהם מודגש/משובח יותר!

6- מומלץ להוסיף מעט בשר בקר (וגם עצמות בקר) להגברת הטעם הבשרי של המרק.

7- לא להוריד את העור מבשר העוף, הבישול יחד עם העור מוסיף טעם.
העור מכיל הרבה שומן! שניתן להפתר ממנו אחרי הבישול בצורה מאד פשוטה.
מאפסנים את המרק במקרר והשומן צף וקופא וניתן להסירו עם כף.

8- להשתמש בכמה שיותר ירקות שורש: שורש פטרוזיליה, שורש סלרי, גזרים וגם בצל וכל ירק אחר שאוהבים.

9- להתחיל את הבישול עם מי ברז ולא מים רותחים/חמים. אם מתחילים בישול עם מים רותחים
הטעם הבשרי לא יעבור למים, לעומת זאת הבשר המבושל שיתקבל יהיה פחות "מכובס".
המטרה כאן היא לקבל מרק עם טעם בשרי עשיר ולא בשר עוף מבושל יותר טעים!

10- בישול ממושך אחרי הרתיחה - לא פחות משעה, אבל רצוי שעתיים ויותר, עד שהבשר ממש "נושר" מהעצמות.
יש כאלה שמבשלים 5-8 שעות. המרק יוצא יותר טעים ובשר העוף מכובס לחלוטין וחסר טעם.

הערה: לאלה שחשוב להם לקבל מרק "צח" (שקוף) , מומלץ לקפות כמה שיותר קצף מפני הנוזל בשלבים הראשונים של הבישול.
על מנת שיווצר מעט קצף, יש להגיע לרתיחה ראשונית ע"י חימום באש בינונית/קטנה (זה לוקח זמן) ואח"כ להמשיך בבישול
על אש קטנה כך שהמרק יבעבע קלות ולא להגיע לרתיחה ממש.




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
קצת לפני ב 1/2 היום ........................ו--- פלפלית18/9/2008 11:32

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
שונט,.את מוזמנת להעלות הנה, השרשור - נפתח לכבודך ו--- פלפלית
18/9/2008 11:35
תודה פלפליתושקודם בראבו לך על ההספק איזהו--- שונט
18/9/2008 11:41
איה יופי של דף הבית הכנת לנוו--- שונט
18/9/2008 11:43
עיצות של אימי ז"ל להכנת מרק עוף כהילכתוו--- שמני « הודעה נוכחית
18/9/2008 11:39
ואני חשבתי שהכי קל בעולם זה להכין מרק עוףו--- etty
18/9/2008 12:03
למה הסתבכת? הרשימה של העיצות לא קצרה אבל *לא*ו--- שמני
18/9/2008 12:45
שמני תודה ...ו--- לינדוש
18/9/2008 19:57
איה, הקומקום ה על המדף - מ-ק-ס-י-ם ו--- פלפלית
18/9/2008 11:42
היי באתי לבקר. איה תתחדשי על האתר והפורום. מברוק. ו--- נעמי דה פירסט
18/9/2008 13:42
הבטחתי לכם לסכם את פרק האירוח של הזוג שהיה אצלנו או--- רונית1
18/9/2008 13:56
רונית, נקרא שהיתה ארוחה טעימה ונעימה .....ו--- פלפלית
18/9/2008 17:56
רונית - ו--- איה
19/9/2008 11:33
איזה יופי בשעה טובה הייתם חסרים לי אף על פי שאניו--- פנינהט
18/9/2008 15:11
פנינה, ברוכה הבאה אם לא קשה לך, תעלי מחרו--- פלפלית
18/9/2008 16:36
פנינהט - שמחה לראותך!! ו--- איה
19/9/2008 11:34



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן