...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

צלי עוף בשומר ויין לבן על קרקרו--- --מרילין   18/1/2009 13:41

היין, השומר, הלימונים והשום..כולם יחד משתתפים לחגיגה של טעמים
בהחלט מנה שאשחזר לכבוד שבת וחגים
כאן לבצק יש תפקיד כפול: כמכסה הוא שומר על העסיסיות של
העוף..וכתסופת הוא משמש כקרקר שכיף למרוח עליו את השום המתקתק ואת בשר הלימון הריחני


.מצרכים
שש כרעיים מחלוקים
שלוש עגבניות חצויות
שלוש ראשי שומר פרוסים דק
שלוש בצלים פרוסים דק
שלוש ראשי שום חצויים
שלושה עלי דפנה
שלושה לימונים חצויים
כפית כמון
מלח - פלפל - פפריקה מתוקה
כוס יין לבן יבש


.למשרה
רבע כוס שמן זית
רבע כוס חומץ בן יין
כפית זרעי שומר
מלח - פלפל
.

לבצק
חצי קילו קמח לבן
מאתיים חמשים גרם קמח מלא
מלח - פלפל שחור - כפית זרעי שומר
שלושת רבע כוס שמן
שלושת רבעי כוס מים פושרים
~
מלח גס


הכנה
מערבבים את החומרי המשרה ומשרים את העוף 4 שעות עד יממה
מתבנית שנכנסת לתנור מסדרים את העופות ואת שאר המצרכים
ושופכים מעל הכל את המשרה
מעערבבי את וחומרי הבצק ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש
מרדדים על משטח מקומח בעובי סנטימטר
מכסים את התבנית כולל הדפנות ומאדקים
מפזרים מעט מלח גס
אופים בתנור מחומם מראש לחום בינוני כשעה וחצי


על שולחן, לעיני כל, בוצעים את הבצק ומחלקים לצלחות הגשה
כל אחד מקבל עוף עם שומר, חצי עגבניה, חצי שום וחצי לימון
וגם פיסה מהקרקר
.
~

את הרעיון המקורי לקחתי מכרטיסיה שחולקה על ידי
פרגיות באר טוביה - אצלי עם מעט שינויים



לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון..............ו--- איה18/1/2009 09:21
כרובית מוגרלת - מוכנה - ו--- פלפלית  
18/1/2009 11:34
כרובית מוגרלת - לפני ההשחמה.ו--- פלפלית  
18/1/2009 11:36
צלי עוף בשומר ויין לבן על קרקרו--- --מרילין   « הודעה נוכחית
18/1/2009 13:41
מתבנית שנכנסת לתנור מסדרים את העופות ואת שאר ו--- --מרילין  
18/1/2009 13:42
מרדדים על משטח מקומח בעובי סנטימטרו--- --מרילין  
18/1/2009 13:43
מכסים את התבנית כולל הדפנות ומאדקיםו--- --מרילין  
18/1/2009 13:44
הצלי יוצא מהתנור ומוגש לשולחןו--- --מרילין  
18/1/2009 13:46
מרילין כל הכבודו--- שומית
19/1/2009 00:03



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן