...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

חיתוכיות משמש, קוואקר ושקדיםו--- אורית(ה)   25/10/2012 07:28

על פי מתכון של איילת הירשמן (עם שינויים קלים שלי - אורית)
צילום שלי, אורית

מרכיבים לתבנית בגודל 25 ס"מ (14-16 יחידות):
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
1.5 כוסות (210 גרם) קמח

200 גרם קוואקר (שיבולת שועל) להכנה מהירה

250 גרם חמאה, חתוכה לקוביות, רכה (השתמשתי ב 200 גר' - אורית)

3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום בהיר

100 גרם צנוברים קלויים (השתמשתי בשקדים - אורית)

1 צנצנת (250 גרם) ריבת משמשים

אופן ההכנה :
~~~~~~~~
מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות). מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו.
שמים בקערה את הקמח, הקוואקר והחמאה ומעבדים קלות בקצות האצבעות, רק עד שנוצר בצק פירורי. מוסיפים את הסוכר ושני-שליש מכמות הצנוברים ומעבדים בידיים רק עד שמתקבל בצק אחיד. מעבירים שני-שליש מכמות הבצק לתבנית ומהדקים לשכבה אחידה.
מורחים על שכבת הבצק את ריבת המשמשים. מפזרים מלמלה את פירורי הבצק שנותרו, באופן שווה, ומפזרים את שאר הצנוברים.
אופים כ-40 דקות, או עד שהכבה העליונה מזהיבה.
מוציאים מהתנור, מצננים קלות, אוחזים את שני קצות נייר האפייה ומעבירים בעדינות למשטח עבודה. חותכים למלבנים בסכין חדה ומצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר. אוכלים מיד או מאחסנים בכלי אטום עד שלושה ימים.


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום חמישי.................ו--- אורית(ה)25/10/2012 07:17

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
חיתוכיות משמש, קוואקר ושקדיםו--- אורית(ה)   « הודעה נוכחית
25/10/2012 07:28
מחמצים מוכנים ביוםו--- אורית(ה)  
25/10/2012 07:36
לחמה בעג'ון ו--- אורית(ה)  
25/10/2012 07:41
קציצות קינואה וירקות - ללא גלוטןו--- אורית(ה)  
25/10/2012 09:52
קציצות תרד וחומוס - ללא גלוטןו--- אורית(ה)  
25/10/2012 09:54
קבב קישואים וטחינת יוגורט ירוקהו--- זהבה ש  
25/10/2012 14:41
ריבועי גבינה ,לימון ואגוזיםו--- גדולה
25/10/2012 15:56



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן