...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

מאפה שמרים של תרד וגבינות ו--- הדר   31/5/2012 09:40

מאפה שמרים של תרד וגבינות / עמית דונסקוי
מתכון מחוברת המתכונים של תנובה

מרכיבים
לתבנית בקוטר 24 ס"מ:

לבצק:
1/2 ק"ג קמח (עדיף קמח ללחם)
1/2שקית שמרים יבשים או 1/2 שקית שמרים לחים
1 כף סוכר
2 ביצים, טרופות
1 כוס (240 מ"ל) חלב "תנובה" 3%
1 חבילה (200 גרם) חמאת "תנובה", רכה מאוד
1 כף מלח
2 כפות עשבי תיבול יבשים (כל אחד,לפי טעמו: אורגנו, תימין, רוזמרין)

למלית:
1 שקית עלי תרד מוקפאים "סנפרוסט", מופשרים לפי הוראות היצרן, ששהו במשך לילה במסננת במקרר
1 קופסה (250 גרם) פטה עיזים 16% מסדרת "פיראוס"
1/2 שקית (250 גרם) גבינת "כנען" 5% מסדרת "השף הלבן", חתוכה

לקוביות
50 גרם גבינת "עמק", מגוררת
50 גרם גבינת "גלעד קצקבל" של "תנובה", מגוררת
2 כפות קמח
מלח, פלפל

לאפייה:
1 ביצה, טרופה
2 כפות גרעיני דלעת קלופים, לא קלויים


אופן ההכנה

1.הכנת הבצק: מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר בקערה גדולה. יוצרים גומה במרכז תערובת הקמח, יוצקים את הביצים ואת החלב פנימה ומערבבים בכף עץ (או במערבל על וו לישה), עד שנוצר בצק. מוסיפים את החמאה והמלח ומערבבים/לשים, עד שנוצר בצק אחיד. מעבירים למשטח עבודה מקומח ולשים 8 דקות, עד שנוצר בצק גמיש. אוספים לכדור, מכסים במגבת מטבח לחה ומניחים לשעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את ניפחו.
2.הכנת המלית: סוחטים היטב את התרד. מערבבים את כל מרכיבי המלית יחד.
מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות) ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
3.מניחים את הבצק בתבנית, כך ששוליו משתפלים מדפנות התבנית, כלפי חוץ. יוצקים את המלית לתוך הבצק ומקפלים את שולי הבצק מלמעלה. 4.האפייה: מברישים את פני המאפה בביצה הטרופה, זורים את גרעיני הדלעת ואופים, עד הזהבה.
מגישים חם.
הערות
מומלץ לאחסן את הבצק למשך לילה במקרר, כך נוח וקל לעצב את המאפה

הערות שלי - הדר
* לא איחסנתי את הבצק ללילה, הוא מאוד נוח גם כך
*השתמשתי בגבינת עזים 5%
*את גבינת ה'עמק' השמטתי
*כמות הבצק נראתה לי עצומה. לכן השמתשתי בחצי ואת השאר התפחתי ללחם.


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום חמישי...............ו--- אורית(ה)31/5/2012 06:44

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
עוגת גבינה בציפוי פרות יערו--- הדר  
31/5/2012 09:35
מאפה שמרים של תרד וגבינות ו--- הדר   « הודעה נוכחית
31/5/2012 09:40
כיכר הלחם מעודפי הבצק:ו--- הדר  
31/5/2012 09:41
עוגות שוקולד אישיות - בניחוח תפוז ו--- אורית(ה)  
31/5/2012 14:08
פלפלים בינוניים - ממולאים בגבינות - עצמיו--- פלפלית  
31/5/2012 14:38
פלפלים בינוניים - ממולאים בגבינות - עצמי ו--- פלפלית  
31/5/2012 14:39



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן